tisdag 1 april 2014

Däckbyte

Nu hoppas jag att det inte blir någon mer snö, så inom en snar framtid blir det däckbyte på bilarna. Får hoppas att det går smidigt i år, för några andra gånger har muttrarna suttit åt så mycket så att jag haft sönder fälgkorset. Det är ju krav på vinterdäck (vid vinterväglag) fram till den 31/3 och man får bara ha dubbdäck till den 15/4 (enligt Transportverket).

Kom på att sommardäcken på den ena bilen är väldigt slitna så jag måste beställa nya däck. Hittade några däck som jag tyckte verkar bra på Tirendo.se (Fulda Ecocontrol). De har fraktfritt, bra priser och 30 dagars ångerrätt. Också smidigt att de skickar däcken direkt till verkstaden där man vill göra själva däckbytet (man får betala extra) för bytet. Det är 2-5 dagars leveranstid så förhoppningsvis kommer de denna vecka.

Att byta däck kan som sagt vara rätt ansträngande och man får tänka på tekniken så i lyft och uppdragning så att man inte får problem med ryggen.

Självklart kan man lämna in bilen för att byta däck, men det är relativt enkelt att göra själv om man har rätt saker. På Lilla Gumman finns det en beskrivning på hur man gör och vad man skall tänka på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar