måndag 7 april 2014

God matlåda och föräldrarledigheten slut


Vid 13.45 idag så åt jag en supergod matlåda som var gjord på gårdagens middag. Detta var dagens första mål mat. Nu är min föräldrarledighet slut, så det skall bli intressant att se hur det fungerar med periodisk fasta nu när man jobbar. Tror inte att det skall bli några problem. Fortsätter att äta frukost på helgerna då det är mysigt och gott.

Igår slängde jag ihop en kycklingrätt tillsammans med potatis och sötpotatis i ugn. Testade också ett recept från Stenålderskost - Paleokokbok för moderna männniskor. Det var en stekt charlottenlökssallad med pinjenötter. Blev bra trots att jag inte hade färsk timjan utan bara torkad timjan. Resten av rätten räknas väl inte som paleo då den innehåller mejeriprodukter utan man kan väl mer benämna den som primal (eller LCHF med rotfrukter)

Kycklingfileerna kryddade jag med peppar och örtsalt och stekte upp en yta på dem. Rullade sedan på en skiva bacon på varje file och stekte vidare. Tillsatte sedan lite av vad jag hade i kylskåpet. Det blev grädde, creme fraiche, 1/2 paket fetaost, 1/2 paket Philadelfiaost (vitlök/örter), soltorkade tomater, en skvätt sweet chilli, pressad vitlök och champinjoner.

Här under ser ni den stekta charlottenlökssalladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar