onsdag 16 april 2014

Zuchinnipizza


Hade köpt 2 st zuchinni för lite mer än en vecka sedan för jag hade tänkt testa göra zuchinnipasta. Nu såg jag att de började bli dåliga i ena ändan. Hade också lite champinjoner som började bli lite gamla. Istället för att göra pasta så testade jag att göra "pizza" med zuchinni som botten. Blev riktigt gott även om det ju inte exakt är som en pizza utan degbottnen. När jag äter pizza (väldigt sällan nu för tiden då jag försöker undvika gluten så mycket som möjligt och någon god glutenfri pizza har jag inte hittat på pizzerian) så brukar det oftast bli hawaii eller med banan på. Jag gillar att ha frukt i maten (vilket min fru inte är lika förtjust i), så eftersom jag hade en nästan övermogen banan i fruktskålen så blev det banan på de bitar som jag tänkte äta.

Ingredienser jag använde
2 Zuchinni
500 g Krossad tomat
Massor av skivor prästost (så att det täkte alla bitar)
Bacon
Champinjoner
1 Banan
Vitlök (1stor klyfta)
Örtsalt
Peppar
Vitlökspulver
Basilika
Färsk basilika (då jag hade lite sådant kvar sedan ett annat recept)
Oregano
Olivolja
Smör/rapsolja

Började med att skära upp zuchinnin på längden (ca 1 cm tjocka bitar) placerade dem i en ugnsform. Hällde på olivolja på dem och smetade ut det på hela bitarna. Kryddade med torkad basilika, peppar, vitlökspulver och oregano. Skar upp baconet och spred ut det. Skar upp champinjonerna och hackade vitlök och stekte upp det i en kastrull med en hel del smör/rapsolja. spred ut det på zuchinnibitarna och hällde krossad tomat ovanpå allt. Kryddade med lite mer oregano, färsk basilika och la sedan ostskivor på allt.
In i ugnen på 200 grader (varmluft) och hade det inne i ca 25 min. När det var ca 10 min kvar la jag på bananskivorna. Det blev rätt mycket vätska runt bitarna och det antar jag kom från zuchinnin och från tomaterna. Men det var inget som störde då det låg kvar i formen när man serverade bitarna.

Som sagt riktigt gott och riktigt enkelt. Men jag tror att jag gillar att ha aubergine i botten ännu bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar