tisdag 1 april 2014

Träning på Actic Haga

Fortsätter mitt projekt att provträna alla gym i Örebro för att kunna skriva en stor bloggpost om urvalet av gym i Örebro.

Idag blev det träning på Actic Haganadet i Örebro. Ett hyfsat stort gym med många konditionsmaskiner och rätt mycket gruppträning. Ca 40 konditionsmaskiner brstående av Roddmaskiner, SkiErg, Crosstrainer, trappmaskiner, cyklar, sittcyklar och löpband. 4 TV-apparater med de fria kanalerna (och utan ljud vad jag hörde/såg). Relativt stor plats mellan maskinerna och stora delar av gymmet saknar fönster, men jag upplever det ändå som rätt ljust. De flesta maskinerna är från Naitilus, Concept och Startrac
De har hantlar upp till 47.5 kg, tre bänkpressställnibgar (varav en lutande), två benböjställningar och två kryssdrag. De har ingen renodlad funktionell träningsdel, vilket många gym har idag men de har en del  mer funktionella träningsredskap (lite utspridda). Exempel på redskap som finns är medicinbollar, pull-up (på maskiner), hopprep, plyoboxar, balansbollar och kettlebells. Kettlebellsen finns i från vikterna 4-24 kg ( i två kg steg förutom 6 och 22 kg). Ca hälften av kettlebellsen finns det dubbla av (ej 10, 14, 16 och 18 kg).

Min träning idag
25 min crosstrainer (stod i telefonkö till Ikea)


3 varv
Bentover rodd (se bild) 40 kg
8 - 8 - 8
Vä Step-up med hantel
10x26 kg - 8x30 kg - 7x30 kg
10 Vä Enbens burpees
Hö Step-up med hantel
10x26 kg -  8x30 kg - 7x30 kg
10 Hö Enbens burpees

3.5 varv
Viktade pull-up 10 kg
5 - 6 - 6 - 5
Viktade dips 10 kg
8 - 10 - 6 - 8
Benböj med stång på axlar
8x70 kg - 4x80 kg - 4x80 kg
Skulle kunna köra fler repitioner i benböjen om jag tillät mig luta mer framåt och använda ländryggen, men det är inte så jag vill utföra övningen så därför slutar jag när jag känner att jag börjar "fuska".
Skönt att se att pull-up börjar gå bättre. I vanliga fall så gör jag ca 4 rep med 10 kg extravikt.

2 varv
Sittande benpress i maskin
Liggande enbenscurl i maskin
5x23 kg - 5x23 kg
Latsdrag i maskin

Tänkte avsluta med 4 omgångar tabatarodd. Man hade satt fast roddmaskinerna med en U-profil i metall. Tyvärr så var profilen ca 1 cm för stor, så när jag maxade så gled roddmaskinen ca 1 cm och det blev väldigt ryckigt. Så efter första intervallen slutade jag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar