torsdag 3 april 2014

Lever till lunch


Dagens lunch som blev dagens första mål (tog dock en Intensitydrink innan träningen som jag gjorde direkt före lunchen) bestod av lever som jag gjorde häromdagen.

När jag tillagade levern så gjorde jag det lätt för mig då jag inte hade tid att göra något krångligt. I och med att det var nästan ett kilo lever så delade jag upp biten i 4 mindre delar (snabbare tillagning) och kryddade bitarna med peppar, salt och vitlökspulver. Stekte sedan bitarna i stekpannan så att de fick lite stekyta. Hällde sedan i vatten så att bitarna täcktes (nästan). Lät det sedan stå ett bra tag (ca 40-50 min, beror på tjockleken på bitarna). Hade även i en skivad morot.

Idag så värmde jag levern i mikron tillsammans med skivad sötpotatis. Till det blev det lite surkål och lite géle. Jag gillar lever när den är tillagad på detta vis. Även min dotter gillade det när hon fick det tillsammans med potatismos, surkål och géle. Känns som en riktigt nyttig måltid då lever innehåller så mycket näringsämnen (liksom all inälvsmat) och man få de nyttiga bakterierna ifrån surkålen. En annan stor fördel med lever är att den är mycket billigar än vanligt kött (jag betalade 30 kr/kg för ungnötlever).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar