måndag 28 april 2014

Träning med tärningar

I torsdags gjorde jag kettlebellpasset lite slumpartat. Jag valde ut 6 övningar som motsvarade varje sida på en tärning. En annan tärning fick avgöra hur lång tid de skulle utföra övningen. Fick de par (lika på båda tärningarna) fick de bonus med att köra thrusters.


Vi hann med ca 20 olika tärningskast. Det blev flest 1:or och 5:or, dvs svingar och framåtlutad enarmsrodd. Jobbigast blev det nog när de körde tabataintervaller eftersom de få fick slå tärningarna i den sista 10 s vilan. Detta innebar att det blev väldigt kort vila tills nästa övning. Kändes som att deltagarna tyckte det var ett roligt pass. Kanske inte när det blev thrusters direkt efter utfallsteg eller när det blev två omgångar 4x tabatasvingar i rad. 
2:or betydde max antal seesawpres (växelvis axelpress) och när man inte orkade mer så gick man över till push-press med båda armarna samtidigt. Just 2:or var det som kom mest sällan. Fick faktiskt fuska och lägga lägga ut en 2:a (när passet nästan var slut och att det inte hade kommit någon).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar