torsdag 22 november 2012

Ryggproblem, Strömlöst gym och PX90

Igår så tänkte jag träna ett snabbt pass på lunchen.

Började med 2 min rodd och 3 min Ski Erg.
Körde ett set overheadsquat med aquabag och lite wallslides

Sedan påbörjade jag en snabb WOD som jag hittat på. Kom på att det var länge sedan jag körde Thrusters så det var runt den övningen som jag skapade WODen.
8 min
8 Thrusters 40 kg
8 Framåtlutad skivstångsrodd
8 Armhävningar med händer på stången
På andra varvets thrusters så kände jag av ryggen (samma ställe som jag haft problem i några veckor) så då avslutade jag och körde några minuter foamrolling istället.

När jag kom hem så hade jag tänkt köra lite i mitt gym i garaget. Tyvärr visade det sig att det inte fanns någon ström i garaget. Letade upp rätt säkring, men den gick hela tiden trots att jag tagit bort allt inkopplat. Kanske någon råtta eller något som bitit sönder en kabel. Får kolla på det någon anna dag.

Tog då istället in 2 st 16 kg kettlebell och min Junglegymslyngor.
Satte på första programmet i DVDboxen PX90. Har inte kört något av programmet tidigare.
Detta program fokuserade på rygg och bröst och var drygt 50 min långt.
Till programmet behövde man egentligen en pull-up stång, men jag körde med slyngorna istället även om det då inte gick att ändra greppet så mycket som det behövdes. I denna modul så behövdes även 2 hantlar (jag körde med kettlebells) och en stol/bänk.Programmet innehöll massor av olika armhävningar och olika pull-ups (man kunde köra med gummiband om man inte orkade pull-ups). Man körde 2 varv av alla övningar och tiden på seten var från 30-60 s, vilket gjorde att man låg på mellan ca 15 och 30 rep.
Det var ganska roligt och jobbigt pass, även om jag hellre kör ett pass i gymmet. Men för den som har svårt att motivera sig hemma så fungerar det rätt bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar