söndag 4 november 2012

Kvällens middag med ångkokta grönsaker

Häromveckan fick jag en Wrapp (typ gratis presentkort) på 50 kr hos Clas Olsson. Letade runt lite för att se vad jag skulle köpa. Hittade en insats för art kunna ångkoka i en vanlig kastrull (man kan i och för sig använda ett finmaskigt durkslag, men då sluter inte locket tätt). Har inte ångkokak grönsaker förut, men ikväll blev det premiär.

Ångkokade dessa grönsaker
Broccoli
Vitkål
Sparris
Paprika

Visste inte exakt hur man skulle göra, men jag hade på lite flytande smör och salt och kokade i ca 10 min. Blev riktigt gott tyckte både jag och min fru. Hon är inte superförtjust i råa grönsaker och jag är inte så förtjust i kokta grönsaker, så detta blev en väldigt bra kompromiss. Dessutom är det ju ett väldigt bra sätt att tillaga grönsaker på.

Gjorde till det Kycklinggratäng.
Jag använde inget recept utan slängde i lite av varje. Blev också väldigt gott. Gjorde även lite kycklingklubbor då jag vet att min fru gillar dem.

Kycklinggratäng
Massor av kyckling skuren i mindre bitar.
En handfull champinjoner
Några dl grädde
Någon dl creme fraiche.
Halvt paket fetaost
5 kuber fryst spenat
Lite chillisås
Lite Ajvar Relish
Några tsk Sambal Olek
Några cl Worchestersås
Lite psylliumfröskal för att få mer konsistens
Pressad vitlök
Basilika
Oregan
Cayennepeppar
Salt
Peppar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar