torsdag 15 november 2012

Nytt PB på O´neal roddtest och ryggpproblem

Började dagens träning med
3 min Crosstrainer
1 min/sida Sneda drag (woodchooper snett nedåt) i SkiErg
Sedan körde jag 4 min Maxrodd. Detta kallas O´neal roddtest och ni kan läsa mer om det här.
Idag kom jag 1150 m var 2 m bättre än mitt förra rekord på 1148 m. Har dock en bit kvar till 1187 m som räknas som bra för min viktklass och ålder (se denna tabell). Dock är den tabellen, om jag förstått det rätt, avsedd för de som tävlar i rodd och inte för motionärer.
Skön början på passet.

Har fortfarande lite känningar i ryggen (haft i 2 veckor) på höger sida. Verkar sitta en låsning i ryggen som inte vill lossna.
Igår försökte en av sjukgymnasterna på jobbet att få loss den. Knakade till och kändes bra, (antagligen lite smärtlindrande hormoner), men senare på efter dagen så kom det tillbaka. På kvällen så jobbade jag lite på rörlighet i bröstryggen med en foamroller. Knakade lite då också. Var lite stel i morse, men tror det kändes lite bättre. Efter rodden idag så jobbade jag ännu mer på rörligheten med foamrollern och fick några knak. Än så länge (någon timma efter träningen) känns det bra

Sedan var jag alldeles skakig i benen. Vilade medan jag väntade på att datorn skulle starta upp (tar rätt många minuter)
Körde sedan igång med den sista delen i vecka 3 av Wendler 5-3-1.
Det var dags för militärpress
5 rep på 19 - 24 - 29 - 36.5 kg
3 rep på 40.5 kg
Max rep på 45 kg blev 5 st
Innan sista setet 4 min vila, varav 2.5 min var bröststretch i slyngor.

Assisterande övningar.
3 varv
10 Latsdrag - 70 kg
10/arm Seasawpress (veckans övning) - 2x15 kg

Anledningen till att jag kör latsdrag istället för pull-up är att jag låser kroppen på två ställen, vilket gör att jag kan trycka fram bröstet och träna rörlighet i bröstryggen (rekommendation av sjukgymnasten).
Hoppas jag kan få ordning på min stelhet i bröstryggen. Tror att många övningar skulle bli bättre om jag fick ordning på det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar