fredag 2 november 2012

Ny vecka med Wendler 5-3-1

Igår fick jag ont på högra sidan i ryggen. Det kom inte när jag flyttade och inte under mitt kettlbellpass, men efter passet kände jag att det hade börjat krampa i ryggen (mellan ryggrade och hö skulderblad). Kändes som om en kota behövde justeras lite. Försökte fixa det själv med foamroller, men det blev inte så mycket bättre. Idag "knakade" en av sjukgymnastern ut en låsning och det kändes lite bättre. När jag nu har kört dagens träning känns det ännu bättre, men vi får se hur det känns när man blir kall.

Då går vi in på vecka 2 på Wendler 5-3-1.

Började med 10 min foamrolling och jobb med lilla massagebollen för att få ryggvärken att släppa.
Körde sedan 5 min Crosstrainer.
Körde sedan igång med 3 uppvärmingsset med militärpress.
5 rep på 19-24-29 kg.
Hade inte kollat så noga förutom på vilka vikter jag skulle ha i nästa set.
Denna vecka höjer man vikterna, men man skall också gå ned till 3 rep. Det glömde jag och fortsatte köra 5 rep på vikterna 34 och 37.5 kg. Tog en lite längre paus och körde bl.a. 12 rep/ben av utfall utan vikt.
Avlsutade med att köra max rep på 42.5 kg. Orkade 7 st.

Efter det blev det tillägsträning och jag varvade mellan två övningar.
Utfallsteg med skivstång på axlar -
30 kg (12/ben) - 40 kg (12/ben) -50 kg (10/ben) - 60 kg (7/ben) - 65 kg (5/ben)
Axelpress med skivstång 10 rep och alla på 30 kg.

Skulle haft en massagepatient efter lunch men den blev avbokad, så jag fortsatte köra lite bålträning och jobbar istället över lite ikväll. Skall måla lite streck på golvet vid den nya smithmaskinen så att man kan instruera vart man skall ha fötterna (imorgon har vi stängt så då hinner det torka)

Varvade mellan dessa tre övningar
Bålrotation i dragmaskin med boll (se filmen ca 2.20 min)
5 dragonflag följt av 5 reverse crunch (se filmens två första övningar)
10/ben Enbens rygglyft i ryggbänken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar