söndag 11 december 2011

Vilodag igår och hemmaträning

Igår, Lördag, så blev det en vilodag från träningen. Tror att den var ganska välbehövlig då jag tränat varje dag i mycket mer än en vecka. Inte så att jag känt mig speciellt trött, men på torsdagens pass så märkte jag att jag inte tog lika mycket i axelpressen som någon vecka före (i och för sig var det i slutet av passet så det kan bero på hur jag använde musklerna.

Lördagen användes istället för att införskaffa julgran och ta det lite lugnt. På kvällen blev det ett trevligt julbord. Blev helt proppmätt av allt gott protein. spm t.ex. köttbullar, julskinka, vilt, rostbiff, olika sorters lax och så sillen. Ändå så var det inga problem att få i sig en hel del från efterrättsbordet där det mesta var kolhydrater (socker). Inte konstigt att man kan överäta lättare när man äter mycket kolhydrater.

Idag så var jag sugen på att åka till Crossfit Örebro för att köra ett Crossfitpass och att testa Kettlebell Muscle övningarna med 2 st 20 kg´s kettlebell. Tyvärr har de inte öppet på söndagar och det var ingen av instruktörerna som skulle dit (vilket det ibland är på söndagarna).
Blev istället träning här hemma.
Värmde upp med lite Joint mobility, benböj och lite andra funktionella kroppsviktsövningar.
Körde sedan ett till av programmen i Kettlebell Muscle som jag läste ut häromdagen. Fortfarande känns det som om 2x16 kg är för lätt.
Blev sedan Seasaw Press med kettlebellsen, armhävningar med extra motstånd av gummiband och pistols (enbens knäböj) med lite assist.

Fick låna en DVD-serie nu i veckan som handlar om kost. Så i helgen har jag sett 1½ av de 3 filmerna och jag tycker att de är riktigt bra. Samtidigt som jag kolllade på filmen så körde jag lite rörlighet och massage med foamrollern och massagebollen. Han pratar bl.a. om hur viktigt det är att sova ordentligt på DVD´n, så jag vet faktiskt inte varför jag sitter och skriver detta inlägg just nu när jag borde gått och lagt mig redan.

3 kommentarer:

 1. Hallå :)
  Ja, det blev ju en del tävlande! Men så skoj juh!!

  Nu är dock axeln paj så det blir vila några dagar :p

  Här en länk om vad "JingleBells" innebar :p
  http://crossfit.shapemeup.se/2011/12/10/dagens-tavling/

  och här är en länk om hur piruetterna skulle utföras i Burpeesen ;)
  http://crossfit.shapemeup.se/2011/12/11/jinglebells-wod-2-damer/

  Hope u like it ;)

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Hoppas det går bra med axelrehab.
  Kul att se film från tävlingen. Skall nog testa den ikväll.

  SvaraRadera