fredag 9 december 2011

Dagens träning med dubbla kettlebell

Har läst en bok som heter Kettlebell Muscle som jag kommer skriva om inom några dagar.
Idag så passade jag på att testa några av programmen i boken.

Började dagens träning med 4 min rodd och så lekte jag lite i parallettes

Körde sedan 3 set (skall egentligen vara 4) av första programmet ifrån boken. Kändes hyfsat lätt med 2 st 16 kg´s. Värst var pressarna.

Körde sedan lite ben och core.
2 set med bulgarian split squat med 24+28 kg´s kettlebell hängande på sidorna. Körde reverse crunch och bålrotationer med boll i dragapparat mellan. Körde sedan enbens knäböj (pistols) med assistans (så att jag inte ramlade bakåt). Körde sidlyft i ryggbänk och rygglyft med axellyft med ett ben fritt (också i ryggbänk). Fick också in några dragonflag för magen.

Nu på eftermiddagen testade jag det tyngre kettlebellkomplexet från boken.
Värmde då upp med lite hopprep och double unders. Klarade av 37 DU i rad, vilket nog är nytt rekord. Resterande gick inte lika bra, men det börjar närma sig att jag kanske kan börja behärska doubleunders.
Det tyngre passet från boken var faktiskt inte så mycket värre än det medeltunga jag testade tidigare idag. Ok axlarna får jobba en del. fortfarande kör jag på 2x16, mest beroende på att jag inte har 2 st 20 kg´s på jobbet.

Ikväll är det julbord med jobbet. Kommer bli kul.

2 kommentarer:

  1. Kettlebell Muscle är jag nyfiken på så läser gärna mer om det! :)

    SvaraRadera
  2. Det kommer en recension när jag testat med 2 st 20 kg´s

    SvaraRadera