söndag 4 december 2011

Gårdagens KM på Crossfit Örebro

Så hur gick det nu då för mig på gårdagens klubbmästerskap?
Jo, jag vann herrklassen. Nu var det i och för sig så att alla de bästa (instruktörerna) var domare och då inte var med och tävlade. Och sedan var det en kille från Crossfit Nordic som var med utom tävlan som var betydligt bättre än mig,
Jag var ju orolig för att ryggen inte skulle klara av passen, men idag så känns ryggen betydligt bättre. Ännu ett bevis för att man inte bara skall ligga still när man har ont i ryggen. Körde några drag med Linnex Linement innan varje WOD

WOD 1 var
1000 m löpning
30 Kettlebellsvingar 24/16
20 Pull-up
10 Toes to bar
100 Double unders

Löpningen gick rätt så bra även om jag då hade två personer framför mig efter denna del (men dessa sprang snabbt). Trodde att svingarna och pull-up skulle göra underarmarna riktigt sega inför toes to bar, men det var faktiskt inte så farligt, så de gick rätt snabbt. Efter dessa så var först ut på Double unders.
Tyvärr så fungerade dessa inte så bra idag. Blev nog som mest ca 10 st i rad och allt som oftast blev det 1:or eller 2:or. Måste helt klart lägga in dessa som uppvärmning i alla mina pass.
Blev tvåa på detta pass (om man räknar bort de utomstående) och min tid blev 11.18 min vilket var lite långsammare än Petter som hade 11.04 min

WOD 2
Thrusterstege med 5 kg´s ökning varje 30 s. 1 försök per vikt
Damer: 20-70 kg
Herrar: 40-100 kg
Måste öva mer thrusters för på 40 kg så lyckade jag med koststycket att slå upp stången mot hakan. Fick ju i och för sig upp vikten, men det var inte superskönt. Lyckades faktiskt göra det en gång till i sista WODen också. Här lyckades jag komma upp i 70 kg, vilket var vad jag trodde innan.Vi var ett stort gäng som kom på 70 kg och det blev en delad 4:e plats.
I denna tävling så fick man poäng efter vilken placering man har i varje WOD, så efter denna WOD hade jag 7 poäng medans Petter som ledde över mig hade 5 (Felix från Crossfit Nordic hade 2 då han vann båda grenarna)

WOD 3
21 Marklyft 100/70 kg
21 Handstand Push-up eller 11 wallwalk
15 Thrusters 40/30 kg
15 Pullups
9 Squat Clean 60/40 kg
9 Ring Dips eller 27 armhävningar
Man fick själv byta sina vikter

Riktigt kul pass. Körde marklyften obrutna och valde jag att köra Wallwalks. Kändes lite som att skala då jag tyckte att detta var betydligt lättare än HSPU, men eftersom det var ett alternativ och det var tävling så var det ganska självklart. Dock valde Petter att kör HSPU, vilket var bra gjort, men det tror jag att han tappade tid på, framförallt eftersom de efterföljande thrusterna blir ännu jobbigare efter HSPU än om man kört Wallwalk. Det fanns ju också lite taktik i när man skulle byta vikter, men för mig var det självklart att göra det direkt innan nästa lyft då man då fick lite vila innan thruster efter axelövningen wallwalk och att grepper fick vila lite efter pull-up inför squat clean. För mig gick wallwalks, thrusters och pull-up riktigt bra och jag hade ett rejält försprång när jag gav mig in på Squat Clean på 50 kg som jag visste var min svaga punkt. Att göra dessa 9 repetioner tog ett bra tag. De flesta frivände upp vikten och körde sedan en frontsquat, men jag kände efter några stycken att jag saknade explosiviteten för att få upp 60 kg i en frivändning, så då var det tur att jag tränat lite (med betoning på lite) squat clean, där jag inte behövde få upp stången lika högt eftersom jag dök under den. Såg dock på filmen att jag verkar ha någon assymetri i kroppen, som måste åtgärdas, då stången lutar lite åt sidan. Tillslut fick jag till alla 9 squat clean och körde mina ringdips (delade upp dessa på 7 och 2 st). Som vanligt så imponerade Felix med en tid på under 5 min (med HSPU), men sedan fick jag den bästa tiden efter det på 8.23 min, vilket ledde till att jag vann klubbmästerskapet.

Här kommer en film från tävlingen (ni ser nästan hela min sista WOD i slutet)

1 kommentar: