torsdag 30 december 2010

Squat Clean

Igår, onsdag, så tränade jag lite på jobbet. Började med att köra lite burpees för att komma ikapp i Burpees Challenge (för igår, den 23 och den 24:e). I förrgår kväll gjorde jag de för den dagen, 25:e, 26:e, 27:e.

Onsdagens träning blev teknikträning på squat clean. Jag körde även lite svingar, uppdrag i ringar, hantelrodd, bänkpress och lite bålstab i redcord. Avslutade med att köra lite intervaller med härliga (NOT)thrusters. Kände mig riktigt seg och kände att jag egentligen skulle behöva någon typ av motivation för att köra ordentligt. Därför anmälde jag mig sedan till Crossfit Örebro´s crossfitpass några timmar senare (direkt efter jobbet 20.30). När jag kom dit så visade det sig att dagens pass bestod av bl.a. Clean squat Thrusters, vilket i princip var vad jag hade tränat på tidigare under dagen.
Men nu så blev det lite högre intensitet och jag kände att jag fick ut mer av träningen än tidigare på dagen (även om vi bara var 3 st som körde passet).

Passet var 3 varv av:
10 Squat CleanThrusters (jag körde på 40 kg)
30 Toes to bar

Toes to bar skall ju vara en magövning (och höftböjare), men jobbigast var faktiskt greppet. Blev helt stum i underarmarna på andra vändan och var tvungen att bryta ned till 3-5 st i taget trots att magen och höftböjaren orkade mer. Tiden blev pga detta inte så imponerande (12.56), men det kändes ändå bra efteråt.

Här en film som jag hittade där ni bl.a. ser squat Clean Thrusters

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar