onsdag 22 december 2010

Get a grip

I lördags på tävlingen så körde vi en gren som kallades Get a grip. Då körde jag med 16 kg´s kettlebell och eftersom den var relativt lätt så kunde jag pressa kettlebellen på nedvägen, vilket gjorde att jag vann den grenen. Idag testade jag samma gren men med 24 kg kettlebell och då orkade jag inte pressa ned den (tar för mycket av greppet i vändläget i nedre delen). Körde en bana som var 10 m x2 per varv och man springer 5 varv, dvs i mitt fall 100 m (vet inte hur lång bana det var i lördags, men det stod något om 15 m för ett varv). När man körde med mer vikt, blev det en hel del mer träning för greppet, men inte lika tungt för benen (antagligen accelererade jag inte lika snabbt). Min tid blev 7.45 idag. Min tid med 16 kg på tävlingen var 6.05 och den som vann i lördags på 24 kg hade 6.56, men då tror jag banan var lite kortare.
Skulle vara kul att köra den nere på tävlingplatsen med 24 kg, för att kunna jämföra med tävlingen.

”Get a grip”
Sex varv på tid av:
* Enarms farmers walk med 24 kg Kettlebell, 5 vändor på markerad bana
* 15 enarmssvingar

Varv 1, 3 & 5 med höger arm, varv 2, 4 & 6 med vänster arm. Om den tävlande ställer ner eller avlastar kettlebellen tilldöms den tävlande ett tillägg på 10 situps för varje gång det sker.
Maxtid 12 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar