söndag 19 december 2010

Resultaten från tävlingen

Hur gick det då på gårdagens Crossfittävling?

Till slut så slutade jag på en 4:e plats.

Första grenen var marklyftstege (Vi började på 80 kg). Jag har inte maxat marklyft så ofta, men senast jag gjorde det tog jag 110 kg. Igår tog jag 130 kg, vilket då blev nytt personbästa (delad 5:e plats av 8). Andra delen av den grenen var att göra så många Gobletsquat med 16 kg kettlebell som möjligt på 90 s. Här gjorde jag mitt största misstag under tävlingen. Jag visste redan innan att jag ibland har problem med att komma ned i rätt djup i squaten, så jag la energi på att inte missa den delen (fick ändå en hel del bortdömda), men jag skulle ha hållit ett mycket högre tempo. Jag var bara halvtrött när tiden gick ut och jag . Llyckades bara få ihop 48 st (jämfört med den bästa som hade 67) och det gjorde att jag kom sist i den delen av grenen.

I nästa gren skulle man springa med kettlebellen i en hand i ca 50 m och sedan göra 15 enhandssvingar. Sedan bytte man till andra handen och detta gjorde man 3 ggr per hand. Trodde att greppet skulle bli det jobbiga, men det var benen som blev värst. Detta var min gren och i och med att jag tryckte ner kettlebellen för att göra snabbare svingar, så vann jag denna gren även om jag inte sprang fortast.

I den sista och den förra grenen så var det två heat där de med sämst placering fick starta först. I båda dessa grenar så vann jag mitt heat, men jag hade ingen som jagade mig tätt inpå. Detta gjorde tyvärr att jag inte tog ut mig helt fullt ut (vilket jag har svårt att göra). I sista grenen, "the chipper" kom jag på 3:e plats. Värst där var frivändningen och som ni ser på filmen så har jag inte den bästa tekniken på den.På kvällen hade vi fest och det var väldigt trevligt. Kul att prata lite med de som man i vanliga fall bara sett i lokalen. Jag blev utmanad på lite roliga saker under festen, som t.ex. handstående på vägg, balans på ett ben, armbrytning och armhävningsgång med fötter på serverigsvagn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar