söndag 5 december 2010

Snart Fran

Hade funderat på om jag skulle ge mig på Crossfitpasset Fran eller Cindy idag. Blev glad då jag såg att Kristian på Crossfit Örebro skulle ner och köra Fran idag vid 12.00. Blir lite annorlunda stämning än att åka ner till Njoy och köra där.

För de som inte vet vad Fran är så:
Så fort som möjligt
21-15-9 repetioner av
Thrusters 42,5 kg
Pull-up

Tillägg: Min tid blev 6.54, vilket var snabbare än förra gången jag körde.

Igår var en riktigt härlig dag.
Började med att åka och köra ett Crossfitpass kl. 10.00
Efter uppvärmningen så tränade vi på frivändningar (med avslut i frontsquat). La på 40 kg (höjde till 50 kg efter 5:e lyftet) och vi körde 1 repetition i början av varje minut i 15 minuter. Saknar en hel del teknik, men på slutet fick jag till några rätt hyfsade.
Därefter började själva passet som bestod av 3 st styrkefrivändningar (ej ner i squat) i början av varje minut och därefter så många doubleunders som möjligt med hopprep. Det körde vi i 15 minuter. Man skulle egentligen köra med 80 kg, men jag valde att skala ner till 60 kg. Det blev tyvärr lite för tungt så med facit i hand så skulle jag nog kört på 50 eller 55 kg. Tror tyvärr att det är min explosivitet (eller brist på) och tajming som ställer till det i de olika lyften. Det som var kul var att mina doubleunders fungerade väldigt bra. Körde som mest 20 st i rad. Fick sammanlagt ihop 217 st doubleunders, vilket visade sig bli näst bäst trots att jag nog hade mest problem av alla med frivändningarna.

Film med frivändningar


Resten av lördagen tillbringades med långpromenad i det fina vintervädret, läsning av Jillian Micheals "Master your Metabolism" och slötitta på några filmer. Alltså en riktigt härlig lördag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar