onsdag 29 december 2010

Personlig träning

Har just nu två PT-kunder (förutom de patienter som jag följer i gymmet) och det är verkligen jättekul. Tycker dock att det är lite konstigt att fler inte varit intresserade av Personlig träning hos oss. En anledning kan vara att det är svårt att få andra tider än dagtider, men i och med att vi har varit så billiga så borde det ändå vara fler intresserade. Nu tar vi 205 kr för 45 min plus att man får betala en avgift för att träna i gymmet (eller årskort/10-kort), vilket jag tycker är riktigt billigt. Nu efter årskiftet så kommer vi dock höja avgiften till 400 kr/timma (plus träningsavgift), vilket ändå är ett väldigt bra pris.
Så vill ni träna med en PT till ett rikigt bra pris så passar ni på att komma in och köpa några timmar nu innan nyår (stänger 18.00 imorgon). Vet att en av mina klienter kommer in och köper 10 tillfällen till med det gamla priset.

Mitt tänk som PT när det gäller träning är att den till stor del skall vara funktionell och säker. Jag lägger stor vikt vid träning av bålstabilitet/core.
Jag gillar träning med fria vikter, dragapparater och andra roliga redskap som t.ex. kettlebells, balansbollar, BOSU, flow tonic plattor, bulgarian bag, Boxhandskar, sandsäckar, medicinbollar och slyngor (TRX/Redcord/Junglegym/Ringar).
Genom att träna med dem istället för maskiner så måste även de stabiliserande musklerna jobba, vilket gör att träningen blir mer funktionell och utmanande. Jag tror på att variera sin träning. Kost, återhämtning och den mentala biten är också viktiga för bra resultat
Vill du läsa mer om vad jag gått för utbildningar (förutom Personal Trainer School) så kan du läsa om dem här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar