torsdag 25 juni 2009

Stott Piltes

Då var första dagen på Stott pilates kursen. Det var ganska mycket teori och inte så mycjet praktiskt arbete, men det tror jag att det kommer bli mer av de andra dagarna.
Vi gick igenom Stott pilates grundprinciper, vilka är andning, bäckenents position, bröstkorgens position, skulderbladets stabilitet & rörelse och huvudet/nackens position. Sedan pratade vi

Carita som håller kursen trodde att vi skulle kunna få testa ett pass med reformer-maskiner (se bilden). Det skulle vara riktigt kul då jag inte testat pilatesmaskiner.

På lunchen blev det en kycklingsallad med couscous som var helt OK.
Efter kursen letade jag runt lite på nätet (som för övrigt var gratis, så jag behövde inte använda det nya mobila bredbandet) efter ett ställe att träna på. Men att betala 200 kr för att träna ett pass är alldeles för dyrt för mig. Har i och för sig ett BOSU-pass på Planet Fitness imorgon som skulle vara kul att gå på, men jag spar nog pengarna och åker på ett konvent (kostar ca 700 kr) senare istället.
Jag gick också till Träningsspecialisten och bytte ut ett träningshandtag som vi beställt fel till jobbet. De rekomenderade att ta en sallad på restaurangen Pronto. Tog en kycklingsallad med avokado (se bilden). Den var riktigt god.


Sedan satte jag mig i Vanadisparken och läste på lite av dagens material (se bild). Var riktigt trött, så jag kunde inte riktigt koncentrera mig. Tog hur lång tid som helst att komma igenom de första sidorna, men efter ett tag blev jag lite piggare och det gick snabbare. Har fortfarande en del kvar att läsa, men jag tyckte det var roligare och nödvändigare att blogga istället :)Avslutar med en gammal fil på ett av de bästa passen på Best of the best konventet 2007.
Jennie Widegren från Bounce kör en dansklass

2 kommentarer:

 1. Hej! Jag ser att du brukar vara på träningskonvent och så. Jag är väldigt intresserad av att testa på det med. Finns det någon sida på internet eller så som listar olika konvent? När de går och så? mvh Johanna

  SvaraRadera
 2. Hej! Kul att du hittade min blog.

  Har haft planer på att starta en sådan hemsida, men mig veterligen finns det ingen. Finns några listade på www.fitnessbutiker.se under övrigt

  Ställlen att leta
  www.theacademy.se

  http://www.safe-education.se/Nyheter/Konvent-2009/Schema-for-konvent-2009/

  www.aerobicweekends.com

  Fitness magazine har Best Of The best på hösten.

  Nike har konvent i januari
  Korpen anordnar konvent.
  Gymnastikförbundet anordnar.

  Hoppas du hittar något.

  SvaraRadera