fredag 26 juni 2009

Delta Gym & Pilates andning

Ännu en dag på pilateskursen. Vi gick igenom lite fler övningar.

Efter en diskussion med Carita så tror jag att jag fattat skillnaden mellan neutral och imprint.

Fortfarande håller jag inte med Carita på hur man bör andas på vissa övningar. Generellt så skall man andas ut när det är som tyngst, men på bl.a. knäfällningar i tabletop och halv nedrullning så menar jag att det är tyngst att ta sig tillbaka och att man då borde andas ut istället för in. Enligt Carita så behöver man mycket kraft till att bromsa innan vändningen, men jag tror ändå att det vore bättre att andas så ut precis i vändningen. Har testat båda metoderna på en av mina patienter och hon fick en mycket bättre bäcken stabilitet när hon gjorde på mitt sätt.

Men det är bara att acceptera att denna metod kräver den andningen på dessa övningar.

Vi har också använt en Arc barrel (Se bilde). Ett riktigt bra redskap för att kunna individualisera och underlätta pilatesträningen. Hoppas att vårat pass med Reformers blir av. Carita glömde att fråga om det var några som var intresserade av att testa det imorgon.

Efter kursen så letade jag vidare efter ett gym då jag inte tyckte att jag hade fått så bra träning.

Hittade Delta Gym som bara var några kvarter bort från hotellet. De hade dessutom gratis provträning så det uttnyttjade jag:) Gillade gymmet och de hade relativt nya Nordic gym-maskiner. Tränade i princip hela överkroppen. Kändes riktigt bra och jag borde få träningsverk i bröstmusklerna imorgon.


Sedan skulle jag träffa min syster som hade AfterWork med några tjejer på jobbet. När jag väl var klar så skulle de till Djurgården och äta picknickmat som de köpte med. Jag införskaffade en grillad kyckling och en påse med fikon (åt en proteinbar direkt efter träningen) och gick hela vägen från Odenplan till Djurgården. Tog ca 45 min.
Det var ett trevligt gäng som var där. En av tjejerna hade hållit på med truppgymnastik ungeför samtidigt med mig, så vi snackade lite gympa. Vilket fick mig att vilja lägga in en bild på mig när jag snurrade lite dubbeövolter förut.

Allt som allt blev det en riktigt bra träningsdag med ett långt pass på gymmet, lite pilatesövningar under dagen och 1½-timmas promenad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar