torsdag 4 juni 2009

Skaldjurswok

Igår var det tvättdag och så hade vi besök av vår kompis Sussie. Jag fixade en skaldjurswok med nudlar. Använde en skaldjursmix och så hade jag hittat en påse med bläckfiskringar som inte var friterade.

Gårdagens träning fick jag göra hemma vid nio-tiden. Värmde upp med Reha-swingen. Sedan blev det armhävningar på kettlebell (med tyngdförlyttningar åt varannat håll), enarmsrodd med kettlebell på ett ben och bicepscurl med kettlebell. Mitt nya mål är att jag skall klara av pistolen (djupa benböj på ett ben), så jag tränade lite på den också. Mitt största problem med den är att jag är för orörlig i vristen. Fick ett tips av en personlig tränare för ett tag sedan om att man samtidigt som man stretchar Soleus, den djupa vadmuskeln (som man kommer åt om man har böjt knänär man stretcha vaden), trycker med på en triggerpunkt så skall det gå snabbare att bli rörlig. Vet inte om det fungerar, men jag testade det lite igår. Annars så tränade jag pistolen på två olika sätt igår. Började med att ha en stol bakom mig så att jag kunde vända när jag nuddade den. då kommer man inte så djupt, men det tar ändå en hel del. Andra sättet var att jag höll i mig i dörrkarmen när jag gick ner. Då kommer man ner hela vägen, men ramlar inte bakåt.
vi får väl se hur länge det dröjer innan jag klarar av en hel :)
Sökte just nu på pistol och fann denna länk.
Här kommer en video med Pavel Tsatsouline, som tog kettlebell till västvärlden. I hans bok Naked Warrior, så menar han att om man bara tränar pistolen och enarms armhävning, så tränar man i princip hela kroppen. Kan nog hålla med om att dessa två övningar är riktigt bra."Vårat" hus kom upp i 2 500000 i budgivningen igår. Vi har inte bestämt oss om vi skall ge oss in i budgivningen. Det är i det dyraste laget för oss. Nu fungerar det ju, men räntorna kommer ju att gå upp.

1 kommentar: