torsdag 11 juni 2009

Allergin borta?

Idag var jag på behandling för min allergi. Träffade Peter Lundgren på MBE Kliniken, som använder Kinesiologi för att ta bort alla sorters allergier. En väldigt intressant person, som förutom att fixa min allergi (mot bl.a. gräs och gråbo) fixade till min benlängsskillnad och mitt ljumskproblem. Jag hade visst någon liten förskjutning vid Atlaskotan som han också behandlade.
Nu får vi väl se om alla dessa saker har gjort mig bättre. Allergin har inte brutit ut ordentligt ännu, men förra årets midsommar var riktigt jobbig för mig och nu skall vi ut på landet i år också, så vi får väl se om några veckor. Behöver vänta några dagar med att utvärdera mina andra besvär också. Men visst vore det coolt att kunna bli av med sina allergiska besvär på bara 45 min, istället för att knapra piller som ändå inte hjälper helt. Peter la dock in en brasklapp om att det bara är ca 80% som blir av med allergin helt.

Hade tänkt göra en kycklingsoppa, men kom på att jag inte hade hittat en av ingredienserna, Thai Kycklingfond. Hittade bara vanlig kycklingfond och jag tror inte det är samma sak.
Får väl kolla i några till affärer imorgon. Istället blev det kalkonomelette med en ordentlig sallad.
Tog dessutom lite av bönsalladen som jag gjorde häromdagen. Bönsalladen denna gång bestod av
kidneybönor, svarta bönor, cocktailtomater, rödlök, olivolja, balsamvinäger, örtsalt och pressad vitlök. Riktigt god om jag får säga det, men Hanna hade gärna sett att jag hoppade över vitlöken :)

Läste ni artikeln om att frukt gör en fet? Slogs upp i många av de största tidningarna. Läs detta och se att det tidningarna skriver inte alltid är helt korrekt :)

På kvällen hade jag boxpasset på Njoy. Bara 4 personer idag, men de blev och andra sidan väldigt trötta :) Hann också sitta lite på träningscykeln och läsa lite mer i min braiga bok.

4 kommentarer:

 1. hejhej! Blev lite nyfiken... hur gick det med allergin?

  SvaraRadera
 2. Den försvann inte helt. Blev en aning bättre, men vet inte om det beror på vädret var annorlunda. Det kan också vara så att Peter inte tog bort alla grässorter som jag var allergisk mot. Skulle vara lättare att utvärdera om man hade en allergi mot t.ex. tomater som man kunde testa direkt.

  SvaraRadera
 3. Jo, är ju ganska knepigt att mäta exakt mängd gräspollen man bli exponerad för. Nu gäller det visserligen kattallergi för egen del, är kanske lite lättare. Hur mycket kostade det och så? Känner sig lätt tveksam inför behandlingsformer som man inte vet något om... är ju lite okonventionellt om man säger så. =)

  SvaraRadera
 4. Det kostade 700 kr för en gång (ca 45-50 min om jag kommer ihåg rätt), men då skulle det ofta räcka med det. Billigt om det funkar. Hör gärna av dig om du testar.

  SvaraRadera