söndag 7 juni 2009

Promenader

Idag fick jag gå ut med Semla (hunden) på morgonen. Men som tur var så sken solen och det var rätt varmt, så det blev en härlig morgonpromenad.

Måste dementera att Semla bara har två lägen (leka och sova). Hon har faktiskt två lägen till snäll och mysläget:) Efter frukosten så åkte vi ut till Karlslund på promenad. Tyvärr så försvann solen, men det var härligt ändå. På Karlslunds herrgård så stannade vi och tog en fika. Det blev en dammsugare (punchrulle), vilket inte stämmer in helt på min beach 2009-diet. Men man måste få unna sig lite då och då.
Fick dessutom lite trappträning :) Semla vann tyvärr.

Sedan åkte vi ut till Naturens hus. Där tog vi varsin Cesarsallad. Lite lite mat för mig, men som tur var så hade jag med mig en påse sötmandel:)

Där träffade vi våra kompisar Sussie & Micke, så det blev en riktigt trevlig lunch.På eftermiddagen så åkte jag till Njoy. Uppvärmning 15 min cykel, samtidigt som jag läste min bok. Sedan tränade jag axlar och ben. Övningar denna gång var för axlarna: Militärpress med hantlar från knästående och Axleflyes med hantel snedlutad mot vägg. Anledningen till att jag lutar mig mot väggen är att belastningen från hanteln då stämmer bättre överens med hur muskeln jobbar. Annars så är belastningen som störst när man har armen rakt ut i 90 grader, medans det om man lutar mot väggen blir som tyngst när armen är i 45 grader. Fortsatte träna på Pistolen. Enbensböj ner till bänk och pistolen hela vägen ner på stående på lutande stepbräda och lite handstöd var övningarna för det. La dessutom till raka benböj på ett ben med skivstång. Den brukar kännas dagen efter när man kör på två ben, så jag räknar med ordenlig träningsverk imorgon. Jag brukar inte träna vader, men idag så testade jag en ävning jag läst om. Tåhäv på ett ben, med skivstång på axlar. Rätt tuff övning som dessutom ställde krav på balansen och corestyrkan.


Har lagt upp en ny film på You-tube. Denna gång jobbar jag med basicövningar på balansboll.
Om ni gillar den så får ni gärna ge den ett bra betyg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar