lördag 13 september 2014

Tangerat Personbästa på O´Neal roddtest på fredagens pass

Igår blev det ett pass på jobbet före lunchen

9 min crosstrainer (utan armar då jag skrev in dagens pass i mobilen)
45 s/ben Enbens SkiErg
4 min maxrodd (O´Neal Roddtest): 1163 m 
Grämer mig lite att jag inte tog i lite extra (var inte helt slut) under rodden så att jag kunde fått en meter till och slagit mitt rekord. Kände dock efter någon minut att benen och sätet var helt slut efter rodden, så det kanske inte fanns så mycket mer. Lite vila blev det genom att skriva lite här. Hade planerat att köra 5/sida Get-up med 20 kg skolskivstång, men benen var alldeles för uttröttade för det. Körde istället vidare med


4 varv Pull-up med neutralt grepp (se bild)
6 - 7 - 7 - 6 
Seesawpress 2x17.5 kg
22 - 22 - 20 - 16
Benspark i maskin 80 kg
8 - 10 - 10 - 10

Sedan 2 varv
Knästående enarmsrodd i maskin 25 kg hö/ vä
8/8 - 8/8
Armlyft åt sidan i dragmaskin 6 kg hö/vä
8/8 - 8/8

Skönt att inte ha ont i höger axel. Tidigare har jag känt mig svagare i höger axel som vanligvis varit starkare. Men idag kändes höger återigen starkare än vänster axel.

Hade tänkt avsluta med 3 varv
8x12 m Plintlocksputtning med 15 kg slamballl + 26 kg sandsäck
8 Pull-up (kippade)
8 double snatch med 2x16 kg kettlebell
8 Pushpress 2x16 kg kettlebell
Men efter rodden var jag alldeles för trött i benen och resten av kroppen

Bytte ut till
2 varv med 2x16 kg kettlebell
8 double sving
8 double snatch
8 press/pushpress
16 framåtlutad dropprodd
30 s vila

Även om passet blev lite drabbat av rodden i början så är jag jättenöjd med passet. Tangerat personbästa på rodden trots att jag inte kunnat köra ben ordentligt sedan i våras. Idag "fuskade" jag lite genom att ta en Ripped Hardcore liquid (energidryck med bl.a. koffein). Som vanligt när jag tränar innan lunch så tar jag ca 10 g BCAA innan och en vattenflaska med Octane under passet. Tror att det var det som bidrog till den bra rodden och framförallt att jag orkade fortsätta träna trots att kroppen var ganska nedbruten efter rodden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar