onsdag 24 september 2014

Funktionell Fys och lite krasslig

I måndags körde jag ännu ett Funktionell Fys. Det var kul att det var relativt mycket folk på passet och det kändes som att det blev ett riktigt jobbigt (flera sa att det var bra och roligt). 

De fck köra 8 st olika stationer. Det blev 3 varv, där de körde 4x20 s (10 s vila mellan övningarna) på första varvet. Varv 2 gjordes med 2x20 s och varv 3 med 2x15 s (fortfarande 10 s vila). Förut har de fått putta på ett plintlock, men igår bar jag in två 15 kgs viktskivor som jag la på varsin liten handduk. De som ville putta lite tyngre la på en 10 eller 15 kg tung slamball på viktskivan. Vissa övningar som t.ex. Repsvingar och boxning på boxsäck fanns det bara en av så då fick de en annan övning att växla mellan. De fick bl.a. köra armhävningar på en pinne som hängde mellan två slyngor. Det blir lite stabilare än om de bara använder handtagen. En stor fördel med att köra övningen i slyngor är att man genom att flytta fram eller bak fötterna kan göra övningen lättare respektive tuffare. 


Själv brukar jag träna efter jobbet på måndagar. Hade planerat in ett rätt tufft pass, men då det var dags så kände jag mig rätt hängig och hade lite ont i huvudet. Körde istället mina rehabövningar för ljumsken och lite bensparkar. Vill ju inte bli sjuk då jag ju ska på ett träningskonvent nu i helgen (Bewise i Jönköping). Vill verkligen inte missa det då det är en av de saker jag ser mest fram emot i höst. Idag känner jag att det är något i halsen, så det blir nog ingen träning idag (och antagligen inte på hela veckan då jag inte vill riskera att bli sämre till helgen). Dock skall jag försöka lägga in mina rehabövningar för ljumsken då de inte är superjobbiga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar