måndag 17 februari 2014

Veckan övning - Hipthrust

fredagens träning körde jag Hipthrust igen. Men denna gång använde jag inte smithmaskinen och det var betydligt skönare då stången kan röra sig fram och tillbaka. Jag började med stången i höften, men när jag rätade ut höften så sträckte jag på armarna och sköt fram stången lite så att den kom på övre delen av låret. När jag kört i smithmaskinen har jag också börjat i höften, men då rör sig stången istället upp mot höftbenet och det var inte lika skönt. Det är också smart att ha en bänk/step-bräda som står stilla.

Detta är en bra övning för sätet, vilket jag behöver för att bli bättre i mina benböj. När det blir för tungt så lutar jag mig nämligen framåt och låter ländryggen göra jobbet, då jag är snabbare.

Bret Contreras som även kallas "The Glute guy" menar att detta är en av de effektivaste "rump"-övningarna man kan göra. Han har till och med tagit fram en egen träningsapparat som kallas The Hipthruster.

Här kan du läsa några av hans artiklar om övningen
Everything you need to know about the hipthrust)
The glute guys secrets - The art of glute building part III - Practical solutions
The Evolution of the Hipthrust (massor av olika övningsförslag vi youtube videos)

Här ser ni när jag kör med 139 kg skivstång.


Här några variationer på Hipthrust (i the hipthruster). Läs Rob´s artikel i ämnet här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar