söndag 16 februari 2014

Söndagsträning hemma med bl.a. Band bulgarian splitsquat


Idag blev det lite träning hemma i hallen. Plockade fram lite kettlebells (2x16, 20 och 22 kg), min 10 kg viktväst, hantlar, matta och svart gummiband.

Köpte för någon månad sedan en ny (begagnad kettlebell. Hittade en 20 kg´s gummerad kettlebell med kromhandtag på Blocket för 350 kr. Den köptes ursprungligen från Nordic Fighter och där kostar de bara 580 kr vilket jag tycker är riktigt billigt. Gillar verkligen kromhantaget och den gummerade kulan. Dock ena sidan "plan" vilket inte var superskönt när man fick den delen mot underarmen i snatchen, men om man tänker på hur man har kulan så kan man ju se till att få den runda sidan mot underarmen så det är ju inget stort problem. Har redan två 20 kg´s Competionbells, men ville ha en kettlebell som man kan använda inomhus på vintern utan att fundera på att man måste ha en matta under den för att inte göra märken i golvet.
I framtiden köper jag nog en till så att jag har dubbla 20 kg´s "vanliga" kettlebell (har redan 2 st 16 kg´s)

Har väldigt stela underamar (ovansidan) p.g.a. det statiska arbetet som de får göra när jag bär omkring på Elvira i famnen. Har försökt tänka på att ta upp mer av hennes tyngd med underarmen istället för med handen så det har inte blivit värre. Försöker också massera de stela musklerna med fingrarna och med den lilla massagebollen och lite bättre har det blivit, men det går inte snabbt att få bort spänningarna. Tog fram ett av mina woodo floss band och lindade det runt underarmen och över armbågen. Kändes temporärt lite bättre, men behöver nog göra det lite oftare. Här kan du läsa mitt inlägg om Flossband

Uppvärming med benböj, axelcirklar, enbens knäböj, armhävningar (2x30 st) och lite andra övningar.

Med min "nya" 20 kg kettlebell
40 Ryska svingar
50 snatch (5/arm)

5 varv (med någon minut vila mellan varven då jag skriver lite på inlägget)
Hö bulgarian Splitsquat med 16+20 kg kettlebell, gummiband och 10 kg viktväst (ej viktväst 1:a varvet)
8 - 10 - 10 - 10 - 10
Enarms axelpress med 22 kg kettlebell hö/vä
8/8 - 7/7 - 6/6 - 7/6 - 7/7
Hö bulgarian Splitsquat med 16+20 kg kettlebell, gummiband och 10 kg viktväst (ej viktväst 1:a varvet)
8 - 10 - 10 - 10 - 10
Stående bicepscurl med 2x14,5 kg hantlar
8 - 9 - 9 - 8 - 9


När man kör med gummiband under foten som på filmen blir det inget extra motstånd när man är längst ned, men ju mer man rätar på benet desto tyngre blir det. Och det passar rätt bra i och med att man blir starkare ju högre upp man kommer. Men sedan kan man ju fundera på hur funktionellt det blir i och med att det är väldigt sällan som man får den typen av motstånd i verkligheten. Men jag gillar att lägga in gummibandsträning då och då. Dessutom så har jag inte de tyngsta hantlarna eller kettlebellen inomhus så detta är ett sätt att få övningen tyngre.

Sedan 15 varv med 2x16 kg kettlebell
Clean + Press + Thruster (squat+press)

Avslutade med att pressa ur axlarna det sista
Max press med varannan arm (byte direkt) med 16 kg kettlebell vä/hö
15/15 - 7/7 - 4/4 - 4/4 - 3/3 - 2/3 - 1/2 - 1/2 - 1/1Inga kommentarer:

Skicka en kommentar