lördag 22 februari 2014

God Spenatsoppa med äggmuffins


I veckan testade jag att göra ett recept från Klara Dessers bok  Klaras Bästa Mat för Gravida. Och nej varken jag eller min fru är gravida, men jag tycker att det finns rätt många recept som verkar goda och nyttiga i boken. Receptet var Spenatsoppa med äggmuffins. Jag har förut inte varit så förtjust i soppor, men min fru gör en supergod jordärtkockssoppa och då tyckte jag att jag kunde testa att göra lite olika soppor. 
Detta recept blev riktigt gott och äggmuffinsen förhöjde rätten ännu mer. Min fru gillade också smaken, men skulle velat haft den lite "vattnigare", men jag tyckte det blev bra som det var. I orginalreceptet stod det att man skulle använda ett paket fryst spenat. Är lite osäker på vad hon menade med det så jag tog 400 g. Kan hända att ett paket är mindre än så och då hade det blivit vattnigare. Receptet var för 4 portioner, men jag tyckte det var för 4-6 portioner (beroende på hur stor i maten man är)

Ingredienser soppa
400 g fryst bladspenat (hackad)
2 Scharlottenlök
2 Vitlöksklyftor
ca 1 msk rapsolja
1 liter hönsbuljong (2 buljongtärningar i 1 l vatten)
1 dl grädde
1 krm riven muskotnöt
salt och peppar

La fram spenaten innan och lät den tina. 
Skalade och hackade de olika lökarna fint. Fräste upp löken i oljan och hällde sedan på vattnet och smulade ner buljongtärningarna. Lät soppan koka upp under lock och sedan sjuda i ca 10 min. Hällde sedan i grädden och så fick den sjuda i ca 5 min till. Kryddade också med salt, peppar och muskotnöt.


Äggmuffins (4 st)
2 ägg
1 dl riven ost
½ dl Creme Fraiche
Salt och peppar

Rörde ihop alla ingredienser. Hällde smeten i 4 st silkonmuffinsformar och gräddade sedan i ca 10 min i ugn (225 grader).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar