söndag 23 februari 2014

God färsk kyckling

Idag var svärföräldrarna på besök. Hade en "färsk" kyckling i frysen som jag tillagade. Blandade lite från lite olika recept (det här och ett från boken Practical Paleo) och både jag, in fru och svärföräldrarna tyckte det blev gott. Tyvärr glömde jag fota resultatet.

1 färsk kyckling
75 g smör
3+1 vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Salvia
Rosmarin
½ Apelsin
2 Morötter
1½ lök

Tog fram smöret lite innan så att det hann bli lite varmt. Pressade ner 3 vitlöksklyftor i det och hade även i de olika kryddorna. "Mosade" sedan runt smöret med fingrarna så att alla kryddor blandade sig väl. Tog delar av smöret och tryckte in det under skinnet (fick skära upp det på några ställen) på bröstfileerna och benen. Det resterande smöret la jag på skinnet. Saltade och pepprade lite extra på hela kycklingen. Skar upp lök, 1 vitlöksklyfta, morötterna, apelsinen och pressade in det i kycklingen och band om benen med skinnet (går även att använda steksnöre om skinnet inte fungerar). Ugnen hade jag på 175 grader (varmluft) och jag lät den stå i drygt 50 min (beror på hur stor kycklingen är).

Till det serverades det mathavre, potatiskroketter och ångkokad blomkäl som man fick välja efter vad man var sugen på, Gjorde även en sås på Creme Fraiche, örtsalt, fetaost och pressad vitlök. De som ville fick också ta lite bernaisesås (köpt).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar