söndag 23 februari 2014

Köttgryta med aprikoser

I fredags testade jag ännu ett recept från Klara Dessers bok Klaras bästa mat för gravida.
Denna gång blev det en köttgryta med aprikoser. I orginalreceptet blandade man in kikärtor, men jag valde att istället göra mathavre till köttgrytan. Sedan dekorerade de med färsk koriander, men det hoppade jag över.

Ingredienser
ca 700 g högrev av nöt utan ben (blev nog lite mindre när jag skurit bort lite stora fettbitar)
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
2 stjälkar Selleri (jag använde blekselleri)
1 krm mald koriander (i orginalreceptet var det ½ tsk korianderfrön som man mortlade så jag uppskattade det till 1 krm)
1½ msk riven färsk ingefära
1½ msk spiskummin
2 tsk paprikapulver
1½ msk koncentrerad kalvfond
5 dl vatten
150 g torkade aprikoser (strimlade)
1 msk citronsaft
salt och peppar
smör/olja att steka i

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar