I fredags testade jag ännu ett recept från Klara Dessers bok Klaras bästa mat för gravida.
Denna gång blev det en köttgryta med aprikoser. I orginalreceptet blandade man in kikärtor, men jag valde att istället göra mathavre till köttgrytan. Sedan dekorerade de med färsk koriander, men det hoppade jag över.
Ingredienser
ca 700 g högrev av nöt utan ben (blev nog lite mindre när jag skurit bort lite stora fettbitar)
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
2 stjälkar Selleri (jag använde blekselleri)
1 krm mald koriander (i orginalreceptet var det ½ tsk korianderfrön som man mortlade så jag uppskattade det till 1 krm)
1½ msk riven färsk ingefära
1½ msk spiskummin
2 tsk paprikapulver
1½ msk koncentrerad kalvfond
5 dl vatten
150 g torkade aprikoser (strimlade)
1 msk citronsaft
salt och peppar
smör/olja att steka i
Proteinrik mat: vad det är och hur du gör
-
Du kanske har hört att proteinrik mat kan vara gynnsam för viktminskning
och metabol hälsa. Men hur vet du om proteinrik kost är rätt för dig?
Inlägget P...
1 dag sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar