onsdag 26 februari 2014

Träning på Atletic City Sportgym Örebro


Igår provtränade jag på ett för mig nytt gym. Det var Atletic City Sportgym Örebro som ligger på Storgatan. Det är relativt nyöppnat och de verkar hela tiden fylla på med nya redskap.
Jag gillade verkligen gymmet då de hade mycket fria vikter och skivstänger (och de skall få ännu mer Racks med skivstänger). De hade också en hörna med lite Crossfit/Funktionella redskap som t.ex. pull-up räcke, kettlebells, plyoboxar, slyngor (Junglegym XT), ringar, slamballs, gummiband och medicinbollar. Dessutom hade de två olika tjocka battleropes och en drygt 50 m lång löparbana av konstgräs. Där hade man tillgång till prowler och slädar så att man kunde få lite jobbigare löpning. Dessutom hade de en hel del maskiner (som i och för sig skulle bytas ut till nya i en snar framtid). För de som gillar "Plate-loaded" maskiner så hade de en hel del Hoist-maskiner. Den största nackdelen med gymmet är att det ligger mitt i stan och om man har bil så kostar det en hel del i parkering. Jag pratade med en hel del (så det blev inte supereffektivt i början) med en av deras Personliga Tränare Johan. En riktigt trevlig kille.

Gårdagens träning såg ut såhär
4 min Crosstrainer
2 min Roddmaskin

10 Pull-up

Fanns en utmaning på tavlan som jag testade. De bästa tiderna var ca 1 min 20 s, men det tycker jag verkar helt omöjligt, så jag tror att någon har varit lite oärlig :)

Så här såg utmaningen ut.
40 Airsquat
30 Armhävningar
20 Kettlebellsvingar 24 kg
10 Burpees
Min tid: 2.12 min

2/sida Get-up med 24 kg Kettlebell

4.5 varv
Pull-up
9 - 9 - 8 - 7 - 7
Ca 2x20 m Prowler med 40 kg (50 kg 1:a varvet)
Vila
Benböj med kedjor 40 + 2x25 kg kedjor
6 - 6 - 6
Hängande rodd i slyngor (Junglegym XT)
9 - 10 - 10

När man kör med kedjor (eller gummib and) blir det lättare när man är längst ned i övningen.

Avslutade med en egenkomponerad WOD
10 boxhopp (60 cm)
10 pull-up (kippade)
10 wallballs med 10 kg slamball
Min tid: 7 min 17 s

Höjden på wallballs var lite lägre (ca 2.90 trodde Johan) än crossfitstandarden (som är ca 3.10 cm), men det blev en riktigt jobbig WOD ändå

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar