lördag 30 april 2011

Mer Fitnessfighten

Idag (och igår) har jag gjort massor av matlådor som jag skall ha under kostprogrammet som jag fått från Fitnessfighten. Massor av kyckling och lax i ugn. Också ett antal portioner ris och quinoa har det blivit.
Körde också igenom ett träningspass. I orginalprogrammet skall man lägga in konditionsträning på löpband eller crosstrainer, men efter som jag inte har det hemma och inte tycker det är superkul att springa så valde jag att göra en egen konditonsdel.

1 min Burpees
1 min svingar (24 och 32 kg)
1 min Runner i armhävställning
1 min svingar
1 min Upphopp (med en fot lite framför den andra, byte varannan gång)
1 min Snatch höger 16 kg kettlebell
1 min Upphopp på box
1 min Snatch vänster 16 kg Kettlebell
1 min Burpees utan armhävning
1 min Svingar
Kom på att man skulle kunna hoppa hopprep som uppvärmning också, så det blir det nog en del av nästa gång.

Körde allt utomhus, då det var kanonväder. Behövde en hel del förberedelser innan passet. Se till att det var rätt vikt på hantlar och bära fram kettlebell och mattor. Hade ingen bra bänk utomhus så det fick bli en foamroller istället. Blir ju lite instabilare så det är ju bara bra. Största problemet var att få ordentligt med vikt på benövningarna.
Försökte köra allt långsamt och i rätt antal repetioner. Var ju lite skeptiskt till att köra övningarna så långsamt, men efter att ha pratat med en kollega så tror jag att jag förstår upplägget bättre. Om man tränar en muskel till mjölksyra (vilket det lätt blir om man kör långsamt) så skall man visst bygga mer volym (även om man inte blir så mycket starkare) har man kommit fram till i studier.
Hur som helst blir jag mer och mer taggad att köra efter detta koncept.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar