fredag 8 april 2011

Magträning

Efter dagens träning så passade jag på att filma lite övningar för magen som jag tycker är bra.
Övningen där man har en boll framför magen när jag står i dragmaskinen, var ny för dagen. Fick tips om den av en arbetskamrat. Riktigt skön övning för rotationsmusklerna och eftersom man står (jämfört med de flesta rotationsmaskiner) så får man en bra ställning för ryggen. Om man kör den i dragapparat utan boll så är det oftast axeln/armarna som får jobba mest. Kommer helt klart köra den ofta.
En annan ny favorit är den när man hissar upp benen i Redcordslyngan. Liknar magövningen man kör i Brutalbänken. Den tar en hel del på framsida lår också. Riktigt tung övning liksom dragonflagövningen (när man fäller fram kroppen med händerna i ribbstolen).Till dagens träning så plockade jag fram brandslangen. Körde 3 olika övningar med den och körde 30 s och vilade 10 s (sammanlagt i drygt 5 min). Körde också 100 svingar med 16 kg´s kettlebell. Snatchar med dubbla 16 kg´s kettlebell blev det också. Lite explosiva armhävningar upp på medicinboll och när jag ändå hade bollen framme så slängde jag den i marken så hårt jag kunde i ca 1 min. Hade tänkt avsluta med en Tabata-rodd, men efter filmningen hann jag inte med det.

2 kommentarer: