tisdag 26 april 2011

Kettlebell Burn

Är nyfiken på nya saker, så när jag fick ett erbjudande om att testa ett kettlebellprogram för halva priset så slog jag till.
Programmet kallas KettlebellBurn 2.0 och är utformat av Geoff Neupert. Han lovar att man bränner ca 1 kg i veckan om man förljer programmmet. Nu har jag väl inte något jättebehov av att ta bort massor av fett, men det vore trevligt om lite mage försvann. Kommer antagligen inte köra efter programmet till punkt och pricka. Enligt det skall man träna 3 ggr i veckan (ca 1 h per gång) i 16 veckor. Vet att det finns så många andra saker jag vill träna, men skall försöka lägga in några pass då och då.
Idag körde jag igenom första passet. Dagens pass bestod inte av så många övningar, men eftersom man kör med relativt tung kettlebell så blev det riktigt jobbigt. Programmet kräver att du innan kan de grundläggande kettlebellövningarna, så det är inget för den som inte tränat med kettlebell förut. Krångligaste övningen idag var Get-up.Också lite sugen på att testa FitnessFighten som börjar 1 maj. Där får man ett personligt träningsprogram  i 30 dagar för bara 395 kr (via webben). Du har möjliget att maila frågor till en PT och får en ny övning varje dag. Den är upplagd som en tävling, där den som har fått bäst resultat vinner en träningsresa och en PT-utbildning.
Tyvärr så vet jag att jag kommer ha svårt att följa programmet, då det händer lite annat roligt nu under våren som kommer ta upp mycket av min uppmärksamhet.
Från hemsidan:
"FITNESSFIGHTEN är en start (i tävlingsformat) för dig som vill komma igång med din träning och få resultat på endast 30 dagar. Du tränar styrketräning och kondition cirka 1 timma per dag varje dag i 30 dagar där du följer ett noga sammansatt kost- och träningsprogram som är specialdesignat för dig. Alla övningar kan du göra hemma eller på gymmet. Den som får bäst träningsresultat på 30 dagar vinner! Under FITNESSFIGHTEN får du praktiska kost- och träningstips som du har med dig då målet är att långsiktigt få ett hälsosammare liv."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar