lördag 2 april 2011

Crossfit Games WOD 2

Skönt att jobba på ett gym. Inga problem att åka och träna även om allt är stängt.

Efter uppvärming en och framplock av redskap så var det dags för dagens WOD, spm är den andra i uttagningen till Crossfitgames. Jag är inte med och tävlar utan gör dem mest på skoj.

så många repetioner som möjligt på 15 min av
9 Marklyft 70 kg
12 Armhävningar
15 Boxhopp (60 cm)

Jag hann 8 varv + 5 marklyft, vilket jag är nöjd med

Trodde armhävniningarna skulle bli värst, men de var inte den begränsade faktorn. När man ser armhävningar i Crossfit, så ser man många som inte har en rak kropp när de går upp (rullar lite i ryggen när de skall upp), så det var kul att de verkligen betonade att kroppen var tvungen att vara helt spänd genom hela övningen. Dessutom var bröstet tvungen att vara i plus att man snabbt måste lyfta båda händerna innan man pressar upp. Märkte att jag tappade ryggsträcket i  några av marklyften, så då vilade jag även om jag nog orkat några till genom att mest använda ländryggen, men jag försöker tänka på min teknik. När man kollar på video från många andra som kör denna WOD så kröker de ryggen i marklyften.
Hursomhelst så gillar jag båda de första utmaningarna i Crossfitgamesuttagningen. Känns som om de ser mycket till att man skall hålla intensiteten uppe istället för att ha supertunga vikter. Det passar mig eftersom jag inte är så stark i de olympiska lyften.

Här kommer filmen som talar om hur allt skall göras

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar