tisdag 2 juni 2015

Slosh ball

Har köpt begagnade Slosh balls. De var i två olika färger (storlekar) och det var den gröna och den röda.

Och vad är nu en slosh ball?
Det är boll som man fyller med vatten (och luft). Man kan säga att det blir som en slamball fast lite större och mjukare. Ju mer vatten man fyller i den desto tyngre blir den. Men om man har lite mindre vatten blir den mindre stabil då vattnet rör sig när man. Dock tror jag inte att den klarar att slängas ned i marken (som man gör med slamballs), men att släppa ned den på golvet från raka armar lär inte vara några problem. Har använt dem i mina cirkelpass (Funktionell Fys) och jag gillar dem

Dessa är inte lika instabila som mina aquabag (i och för sig beroende på hur mycket vattten man har i), men ger ändå lite instabilitet. Nu tror jag att de blåa (som jag inte har) är den storlek som hade passat mig bäst.

Om ni vill skaffa dessa finns de bl.a. på Budofitness
Priser är 630 kr oavsett storlek.

De finns i tre storlekar
Grön som man kan fylla upp till 15  kg (30 cm diameter)
Blå som man fyller upp till 25 kg (40 cm diameter)
Röd som man fyller upp till 40 kg (50 cm diameter)

Här mina tankar kring detta redskap


Och lite mer övningar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar