söndag 14 juni 2015

Skönt söndagspass (film)

Igår var det min födelsedag och jag hade tänkt hinna med ett födelsedagspass, men  all tid gick till att förbereda grillpartyt som jag hade med min och min frus familj. På grillen blev det 2 sorters biffar, kyckling, aubergine, paprika, fyllda champinjoner (med Philadelphia vitlök & örter), maj och tomathalvor. Till det blev det sallad, färskpotatis, potatissallad, bearnaisesås och en cremefraichesås med fetaost. Lite senare blev det marängswish. Blev en lyckad eftermiddag/kväll med lite roliga lekar och lite vattenkrig.

Men eftersom jag inte hann med någon träning så körde jag ett pass på förmiddagen innan frukosten (blev en riktig sovmorgon då dottern sov mycket längre än vanligt).

Körde lite balans- och rörlighetsövningar. Tog även fram min 8 kg ViPR och parallettes som jag körde lite mer övningar med. Tog även fram rätt mycket andra redskap så det blev väl också en typ av uppvärmning. Att man måste lägga ner en hel del tid på att plocka fram redskap är en av nackdelarna med att träna hemma i trädgården.

Sedan blev det 3 varv (med 10 kg viktväst)
Hö Bulgarian Splitsquat 16+22 kg kettelbell
12 - 15 - 15
Enahands axelpress med 22 kg kettlebell vä/hö
8/7 - 7/6 - 7/6
Vä Bulgarian Splitsquat 16+22 kg kettelbell
12 - 15 - 15
Pull-up
6 - 5 - 4

Avslutade med en cirkelstyrka. Första gången jag använde mitt nya battlerope (som jag kommer skriva mer om i ett framtida inlägg). Har fått det från Get-Active och jag gillar det.För er som inte orkar kolla på filmen så var det detta jag körde2 varv med ca 90 s vila mellan
Med 10 kg viktväst
10 Kippade pull-up
5 Ringdips
10/sida Släggslag (10 kg) på däck
10 Snatch 2x16 kg kettlebells
10 Sidkast med bildäck
10/håll Spin med bulgarian bag (12 kg)
10 Parallettes pik till armhävställning
15 Rep Upp/ned
20 Rep Sida till sida
20 Växelvis Repsvingar
5 Repbupess

2 kommentarer:

 1. Har testat SUP och det är riktigt roligt.
  Frågade samtidigt butiken om uppblåsbara SUP:ar och de sa att nackdelen var att eftersom den är uppblåsbar så har den ändå lite fler i sig jämfört med en gjord av hårt material. Det innebär att materialet kommer att absorbera en del av kraften när man paddlar, och man får något mindre uteffekt.
  Jämför gärna med en framgaffel på en mountainbike.
  Glad sommar och tack för en bra blogg.

  SvaraRadera
 2. Tack för kommentaren! Kan tänka mig att det är en bättre känsla med en "hård" SUP än den uppblåsbara, men den uppblåsbara är billigare och så är den lättare att ta med sig. Det bästa är nog att man testar båda om man skall köpa så att man kan se om vad som passar en själv.

  SvaraRadera