tisdag 16 juni 2015

Skulle vilja testa SUP

En träningsform som jag skulle vilja testa är SUP (Stand Up Paddle Board). Man står då och paddlar på en typ av surfbräda. Om jag fattat det rätt finns det hårda brädor som man står på, men också en variant som man blåser upp. Om jag fattat det rätt är de hårda brädorna lite dyrare, men de uppblåsbara ligger på ett pris runt ca 6500 kr. På vissa ställen kan man även hyra dessa.

Känns som att detta borde träna balans och bålstabilitet på ett bra sätt. Dessutom får man frisk luft.

Där jag stötte på detta redskap först var Get Active och där har de en uppblåsbar bräda för 6500 kr..

Så här skriver de i sin beskrivning

"Lättpaddlad allround bräda som passar alla i familjen. Brädan håller väldigt hög kvalité och har en slitstyrka utöver det normala. Tack vare det mönstrade gummit på ovansidan så har paddlaren väldigt bra grepp. Detta är den perfekta fritid/träningsbrädan med lastremmar i nosen som fungerar både på sjöar, floder, vikar, på det öppna havet och i små vågor. Brädan pumpas upp på ett par minuter (maxtryck 16 psi, rekomenderat tryck 12-16 psi vilket står på ventilen). Konstruktionen ger en extremt styv bräda och hållbar konstruktion. Så pass hård att man kan stå mitt på brädan när den ligger på bockar placerade längst ut på ändarna (se bild). Brädan har fina egenskaper i vattnet. SUP-paddling ger väldigt bra träning, speciellt för core området. Men även för övriga delen av kroppen eftersom du måste spänna dig och justera med små rörelser hela tiden för att kompensera det ostabila underlaget.

Alla som varit i kontakt med surfing brädor eller SUP brädor vet att de kräver massor av plats. Att kunna stuva undan brädan på minimalt utrymme, ihoppackad i en ryggsäck, när den inte använts vore såklart en dröm. Eller att kunna ta med den i en ryggsäck och inte behöva spänna fast en bräda på taket på bilen. Eller varför inte kunna ta med den i båten utan att ta en massa värdefull plats och istället bara blåsa upp den när du vill paddla in till en skärgårdsö eller vill få ett bra träningspass.

På ett par minuter blåser du upp SUP-brädan och du har då en grym sportutrustning, transportmedel, äventyrstillbehör och livsstil.

1 års garanti.
Mått: 300 cm lång (9´10"). 77 cm bred (30,4"). Tjocklek 10 cm (4")
Maximal vikt på användaren: 140 kg

Vad ingår
Sup-bräda
Paddel, delbar samt med teleskop för att passa alla längder. Speciellt utformad för att "få tag" i vattnet på bästa sätt
Handpump med barometer
Ryggsäck/förvaringssäck
Reparations sats
3 fenor varav en är löstagbar (för bättre kursstabilitet)

Totalt vikt på ryggsäck med alla tillbehör (se ovan) är 13,5 kg. Vikt på brädan är ca 9 kg"

Tycker att det låter jättekul så jag hoppas jag kommer ha möjlighet att testa detta.

Så här gör man för att montera den


Hittade ett klipp där man testar SUP

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar