torsdag 4 juni 2015

Knätest och cirkelstyrka

Idag blev det ett pass innan lunch.
Värmde upp med 2 min rodd och lite olika rörlighetsövningar (och foamrolling)

Körde lite axelpressar med rotation med 2x10 kg

För en massa år sedan skadade jag knät (korsbandet) och då gick jag som patient på jobbet. Vi gjorde då en del testar som finns lagrade. För några år sedan (2012) testade jag samma övningar igen och idag tyckte jag det var dags för ännu ett test, för att se hur jag ligger till. De övningar som jag testade var explosiv benspark och upphopp (1 ben och båda) utan armdrag.
Det man kan se är att jag har ungefär samma styrka som innan min korsbandsoperation, men att jag tappat styrka (i varje fall hopphöjd) från 2012. Dags för lite mer spänstträning tror jag :)
2012 körde jag rätt mycket crossfit och fick in mer träning (senare 2012 blev jag förälder) så resultaten beror nog på det. Såg föresten att den som gjorde första sparktestet antagligen skrev fel ben (hö och vä) när jag gjorde dessa tester.
Dessutom körde jag så många sidhopp på ett ben som möjligt på 30 s (30 cm). Tror det blev 66 hopp på höger och 54 hopp på vänster.
Efter det körde jag ca 11 min cirkelstyrka med 10 kg viktväst
3 varv
6 längder plintlocksputning
2 repstegsklättringar
10 Boxhopp (30 cm)
10 Kipping pull-up
6 längder slamballlyft och slamballkast 15 kg
6/ben Enbens ViPR-tippningar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar