fredag 5 juni 2015

Skön träning

Idag blev det en relativt lång träning

3 min medel Crosstrainer
2 min snabbare Crosstrainer

Lite balans- och rörlighetsövningar

1 min SkiErg
Sedan kom en av sjukgymnasterna och ville ha hjälp med att scanna lite foton (vi har sommarfest ikväll och då skall det visas bilder på VD:n som går i pension i sommar)

1 min/ben SkiErg
1 min max SkiErg: 284 m

Lite ViPR övningar och foamrolling av insida höger lår

Igår var det marknadsafton i Örebro och några sjukgymnaster representerde oss i monter som var för 100% Ren Träning som är ett antidopningsprojekt vi är med i. Där kunde man tävla i att göra flest strikta Pull-up (med handrygg mot sig). Den som vann tror jag gjorde 40 st. Var tvungen att se hur många jag klarade så jag la in den som första övning i min styrkedel. Klarade 15 st

Pull-up
15 - 12 - 12 
Vä Bulgarian Splitsquat 2x27.5 kg
10 - 12 - 12
Enarms axelpress med fot på hög höjd - 20 kg hö/vä
8/7 - 8/8 - 9/8
Hö Bulgarian Splitsquat 2x27.5 kg
10 - 12 - 12

När man kör med foten på höjd så är det svårare att "fuska" i axelpressen. Dessutom blir det lite rörlighet (beroende på hur bra rörlighet man har). Och så är den mer lik löpning/gång än när man står med båda fötterna i golvet (vilket är de rörelsemönster som vi oftast använder mest i vardagen).
Här en film på hur jag utförde övningen idag.


Avslutade med en egenkomponerad WOD
20-15-10-5Kippade Pull-up
8-6-4-2 Handstand push-up (kippade om nödvändigt)
40 (20/ben)-30-20-10 Utfallshopp
Min tid: 5 min 25 s
Första och sista varvet var obrutna (och utan kipp i HSPU). Riktigt skön WOD och det kändes som om hela kroppen fick sig en ordentlig genomkörare.

Nu är det snart dags för sommarfest. Jag har fått uppdraget att fixa med lekar. Blir en tipspromenad där vissa frågor är att man skall gissa vem som vinner en utmaning som sker senare på kvällen. Hoppas att det blir lyckat.

Ha en trevlig kväll!!!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar