torsdag 17 juli 2014

Träning på Hälsohuset i Vadstena


Idag gick jag upp lite tidigare för att kunna träna innan frukosten. I Vadstena där vi är på semester har de tre gym om jag förstått det rätt, Sportlife, Korpen och Hälsohuset. I och med att det är sommar så är gymmen inte bemannade så bra. Det gymmet jag valde var Hälsohuset då de hade bemannat och att det låg rätt nära (ca 7 min promenad).


Det var ett helt OK gym som hade det mesta. De har 14 konditionsmaskiner bestående av crosstrainer, roddmaskiner, löpband, cyklar, sittcykel. De har slyngor, bosu och hantlar upp till 44 kg. De har bl.a. en bänkpress, ett skivstångsrack och ett kryssdrag. I och för sig inte så mycket, men då gymmet inte verkar ha byggare och styrkelyftare som målgrupp så fungerar det nog bra. Saknade dock kettlebells. De flesta maskiner och redskap är från leverantören STI (bl.a. Matrix och Johnsson)


Dagens träning såg ut såhär
4 min crosstrainer
2 min rodd
Tyvärr hade de inte Conceptroddmaskiner vilka jag gillar bättre än de som de hade.

3 varv
Knästående enarmsrodd
Seesawpress 
Tyvärr verkar det inte som om vilan hjälpt för min axel. Kändes faktiskt lite mer än för några veckor sedan. Mellan seten jobbade jag med lite massage på skuldran och musklerna uppe vid halsen (använde händer, liten boll och smithstången). Det kändes betydligt bättre (försvann dock inte helt) på sista setet, så jag vet ju egentligen vad jag borde lägga mer tid på.

5 varv
Marklyft (90-110-110-120-120 kg)
Enbens sittande benspark i maskin
Pull-up

Var skönt att få till ett träningspass nu på semestern.

På SMHI-appen lovade de klart väder och sol hela förmiddagen fram till 14.00, men det stämde inte då det var molnigt fram till nu. Så istället för stranden blev det en vända till lekparken och lite kulglass på ett cafe. Skall bli intressant att se vad som hänt med midjemåttet (tycker det är en bättre måttstock än vågen) efter denna semestervecka. Har inte direkt skött kosten. Blivit en del glass, godis och även en del rätter innehållande vete (vilket jag brukar undvika).

Nu på eftermiddagen sprack det upp och vi åkte ut till ett bad som vi var på igår och som vi gillade (Jernevid). Tyvärr var jag lite dålig på att smörja in solkräm igår och brände mig lite så jag får nog hålla mig i skuggan idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar