onsdag 2 juli 2014

Paket från Myprotein
Fick ett prova på paket från webbutiken Myprotein.se. När jag kollade in i butiken tyckte jag att de verkar ha massor av roliga smaker på sina proteinpulver. Dessutom har de massor av andra kosttillskott.

I mitt paket fanns följande produkter:

BCAA - D.v.s grenade aminosyror, vilket passar bra för mig att ta innan träning när jag fastat. De finns smaksatta med smaken Berry Blast, men den jag fick var inte smaksatt. Fördelen med den som inte är smaksatt är att man slipper tillsatser. Dock så var den inte alls god att ta tillsammans med vatten. Man kan i och för sig blanda den med juice. Jag får se hur jag gör när jag dricker den. Kanske blandar i lite smaksatt proteinpulver i den eller något liknande.

Beta Alanine - Detta tillskott skall tas 4 ggr/dag mellan måltider och då 1.5 g per gång. Saknar att man inte har en liten skopa för den vikten (bara 5 ml skopa) då de flesta vågar inte mäter så exakt på små vikter. Fick fram till att det var lite mindre än 1.5 krm (1,5 ml). Att man skall ta det mellan måltider tycker jag försvårar att intaget eftersom man måste komma ihåg att ta det. Jag tycker att det fungerar att ta det med bara vatten även om det inte är någon speciell smak (men det smakar heller inte illa).

Vet att bl.a. Anki Sundin pratat om att detta tillskott är intressant och skulle kunna ge prestationshöjande egenskaper så det skall bli intressant att testa detta. Även här skriver man att det kan vara ett intressant tillskott även om det behövs mer forskning på området. Här kan ni läsa vad Examine.com skriver om tillskottet.
Så här står det om tillskottet på Myprotein.se
"Beta Alanine är en icke-essentiell aminosyra som sammansluter sig med L-Histidine för att skapa karnosin. Beta Alanine förhöjer koncentrationen av karnosin i musklerna och är därför användbart för alla som utför sport som kräver explosiva rörelser, så som löpning, styrketräning och boxning samt för uthållighetsträning för att fördröja trötta muskler.
Fördelar:  Användningen av Beta Alanine hjälper till att öka produktionen av karnosin som i sin tur hjälper idrottare att träna hårdare och längre. Beta Alanine kan även förhindra mjölksyrebildning vilket minskar muskeltrötthet."

Spectrum:12 Protein (utan smak) - Ett proteinpulver som kombinerar 12 olika sorters protein.
vassleproteinkoncentrat, mjölkproteinkoncentrat, vassleproteinisolat, mjölkproteinisolat, kalciumkaseinat, micellär kasein, hydrolyserat vassleprotein, ärtproteinisolat, äggvitepulver, nativt vassleproteinisolat, hampaprotein, PeptoPro® (kaseinhydrolysat), brunt risproteinkoncentrat samt tillagt Digezyme® (Amylas, Proteas, Cellulas, Beta-D-galaktosidas, Lipas). Fördelen med detta skall vara att man får en stor aminosyraprofil och att upptaget av aminosyrorna går långsamt.
Jag är glad att de inte hade blandat in sojaprotein då jag inte tror det är så nyttigt.
Jag har inte testat detta ännu. Jag fick ett utan smak, men det finns med olika smaker också.

Impact Whey Protein utan smak - Ett prisvärt proteinpulver (116 kr/kg om man köper 5 kg och 159 kr för ett kilo) med ett proteininnehåll på 82%.

Impact Whey Protein med smaken Cookie & Cream - 82% Proteininnehåll. Lite dyrare än det utan smak (199 kr för 1 kg och mindre för 2.5 eller 5 kg). Tyckte att denna smak var väldigt god och proteinet löste sig lätt i vattnet vilket är något som jag tycker är viktigt.

Deras Impact Wheyprotein finns i hela 30 olika smaker. Och om man är osäker på vilken smak man vill ha så kan man beställa 25 g påsar för 9 kr/st.

Något som jag tyckte lät intressant, men som jag inte fick med i paketet var deras Protein Smoothie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar