söndag 20 juli 2014

Portabellosvamp som hamburgebröd


För ett tag sedan stekte jag upp hamburgare. Jag hade inte gjort hamburgarna själv, utan hade köpt de färska hamburgarna som brukar finnas vid köttfärsen. Betydligt godare än de djupfrysta hamburgarna.
Hade också köpt två Portabellosvampar som jag tänkte använda som "bröd" på en av burgarna.
Har läst att man använt det, men inte testat själv förut. De är lite dyrare än vanliga champinjoner (tror det var ca 69 kr/kg). Jag tog ivarje fall och skar bort lite av foten så att de kunde ligga ner i stekpannan. Kryddade med lite peppar och örtsalt och stekte dem på båda sidor ungefär lika länge som hamburgarna. Kom dock på att det inte var det smartaste om man vill äta med händerna, så det fick bli att äta med kniv och gaffel och för min del fungerade det lika bra. Läste lite på internet och såg att några hade tillagat dem i ugnen och det är nog smartare om man vill äta dem med händerna.
Det blev i varje fall rätt gott, men för min del så kan jag lika gärna äta burgarna tillsammans med lite färska grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar