lördag 5 oktober 2013

Paleokokbok på svenska

Såg att det kommit ut en paleokokbok på svenska. Som vanligt (de har flera bra paleo/LCHF-böcker) är det mitt favoritförlag Optimal Förlag som ger ut boken. Den är skriven av dansken Thomas Rode Andersen och den heter Stenålderskost: Paleo - Kokbok för moderna människor

Så här står det i beskrivningen av boken på Adlibris.

"Maten som dina gener är vana vid!

Paleo är en förkortning av paleolitikum, den vetenskapliga benämningen på stenåldern. Recepten i den här boken baseras på den senaste forskningen om den kost som vi är genetiskt anpassade för. Stenålderskost. I Tomas Rode Andersens evolutionärt intelligenta recept står de naturliga råvarorna och smakerna i centrum. 

Stjärnkocken Tomas Rode Andersen har varit kökschef på Kong Hans Kælder i Köpenhamn i snart tjugo år. 2008 förverkligade han sin dröm och gjorde om menyn på sin lyxkrog. Nu serverar han modern stenålderskost i gourmetklass.

I boken finns fler än 80 fantastiska recept som bygger på stenålderskostens principer, där kött, fisk grönsaker, ägg, frukt, bär och nötter utgör basen. Naturligt och hälsosamt. Till glädje för gommen, magen och hela kroppen."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar