måndag 28 oktober 2013

Blåbärskaka paleostyle

I förra veckan tog jag och testade ännu ett recept från e-boken Caveman Feast. Där heter den Blueberry up-side-down cake.
Den skulle egentligen göras i en rund kakform, men jag gjorde det i en brödform då jag inte hade så mycket blåbär som receptet använde. Använde i princip samma ingredienser som i orginalreceptet men ändrade lite på hur mycket jag tog av de olika ingredienserna

½  dl Kokosolja (smält)
2 msk Lönnsirap (Pure Marple Syrup)
2.5 dl Blåbär (skulle vara färska men jag tog frysta)
2 dl Mandelmjöl
1 dl Kokosmjölk
½ dl Kokosmjöl
½ dl (65 g) Honung
2 Ägg (medelstora)
1 msk Kanel
½ tsk Bakpulver
½ tsk Bikarbonat
Lite Seasalt

Så här gjorde jag
Ugnen på ca 190 grader.
Smälte Kokosoljan och hällde den i brödformen. Hällde sedan i lönnsirapen och fördelade den så gott det gick (blandar inte så bra). Sedan hällde jag i blåbären så att det fyllde botten överallt. Satte in det i ugnen i 4 min.
Blandade (med en stavmixer) de övriga ingredienserna i en bunke och hällde på smeten på blåbärsblandningen i formen.Trodde att smeten skulle vara lite mer rinnande. Nu var den rätt fast (trots att jag minskade lite på de fasta ingredienserna) så den tryckte undan blåbärsblandningen, men slutresultatet blev ju helt OK. Satte in formen i ugnen och lät den stå där i ca 20 min. När den var klar så vände jag formen upp och ned på en tallrik så att kakan ramlade ur.

Man kan äta kakan som den är, men jag gjorde lite vaniljsås (vilket inte är paleo) till och det blev gott.

Före vändning

Efter vändning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar