måndag 21 oktober 2013

Gymgrossisten och BCAA

I fredags fick jag ett paket från gymgrossisten med lite saker som de vill att jag skall testa. Jag hade ingen aning om vad de skulle skicka för varor, men blev glatt överraskad av innehållet.

Paketet innehöll
Whey-80 Proteinpulver i chokladsmak
Shaker
Goodlife Bar - Nutty Peanut
Goodlife Bar - Caramel Coco
Goodlife Bar - Blueberry Delight
Goodlife Bar - Mint temptetion
Goodlife Bar - Chocolate Fantasy
StarNutrion Octane 750 g - Watermelon Madness
Ripped Hardcore, 60 caps (såg att de nu hade erbjudande om att ta 2 betala för 1 för denna produkt)

Har faktiskt hunnit testa några av produkterna.

Till mellanmål igår tog jag en Goodlife bar i smaken Nutty Peanut. Förr åt jag rätt ofta bars, men nu för tiden är det mer sällan. Jag tror mer på att äta vanlig mat. Men det är väldigt praktiskt att slänga i sig en bar och så behöver man inte tänka på att de skall vara i kalla. Även om det är en hel del socker och fruktos/glukossirap i den (40 g kolhydrater/100g), så innehåller den också ca 33 g protein/100 g. I och med att en hel bar är på 50 g och det är 390 kcal/100 g så blir det ett lagom stort mellanmål på ca 200 kcal. Sedan är det ju inte paleo att äta just jordnötter som det var i denna smak. Innehåler också olika typer av Soja som jag inte heller tror är det nyttigaste vi kan äta. Men om man bara äter någon bars då och då när det är kris så tror jag inte det är någon fara så länge man inte har några större sjukdomar eller problem och dessutom tränar bra. Blev positivt överaskad av både smaken och konsistensen på baren. Gillar inte när det blir för mycket jordnötssmak, men tyckte denna bar var god. Vissa bars kan vara lite hårda och sega i konsistensen, men denna bar var väldigt lättäten.

Testade också att ta en Octane drink direkt före och under fredagens och lördagens träning. Octane är en Intra-workout och skall drickas under träning för att få en förhöjd träningskvalité. Den innehåller ett gäng med BCAA (grenade aminosyror), electrolyter och vitamin B6. Innehåller annars lite andra tillsatser som sojalecitin, sötningsmedel och färgämne. Har inte använt någon intra-workout förut, men tyckte i varje fall att båda de passen som jag tog dem till fungerade bra även om jag var trött och seg innan. I lördagens pass så tog jag drycken först en bit in i passet och jag orkade faktiskt något rep till. Skall bli intressant att ta det under ett "riktigt" gympass. Den finns i tre smaker och den jag fick smakade vattenmellon. Personligen tyckte jag smaken var lite för stark när jag blandade enligt instruktionerna. Det fungerar ju om man tar den innan eller efter träning, men kanske inte är optimalt under passet. Framförallt om jag skulle köra en jobbig Metcon/WOD (intervallstyrka) så tror jag att det skulle vara jobbigt. Men när jag ökade dosen vatten i drinken så blev det mycket bättre, så det är så jag kommer ta den i fortsättningen.

I tidningen som följde mer i paketet så fanns det en intressant artikel om just BCAA där man menade att en hypotes till att man tränar bättre är att genom att man tar BCAA så minskar upptaget av aminosyran Tryptofan då de har liknande upptagningsmekanismer. Tryptofan är med och bildar Serotonin. Och hypotesen är att mycket serotonin gör att man blir trött. Men de skriver att det i dagsläget inte är en helt bevisad teori, men också att flera studier visat att man fär bättre träningsresultat när man tar BCAA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar