onsdag 2 oktober 2013

Avokadoburgare


I förra veckan så gjorde jag en variant på ett recept som jag hittade i e-boken Cavean Feast som är skriven av Abel James (Fatburning Man) och George Bryant (Civilized Caveman Cooking Creations). Köpte e-boken Caveman Feast förra helgen, men har inte hunnit kolla igenom hela boken, men så långt som jag kommit så är nästan varje recept ett sådant som jag vill testa för att det låter gott. Det receptet som jag testade heter Avokado-Stuffed burger, Hade inte soltorkade tomater så jag bytte ut dem mot körsbergstomater. I orginalreceptet var det mer avokado och ingen bacon. Imorgon så får jag besök på lunchen och då tänkte jag göra dessa burgare igen, men tror jag har i lite vitlök, mer bacon och chillipeppar i avokadosmeten då. De som jag gjorde förra veckan blev riktigt goda, så jag hoppas att min nya variant imorgon fungerar lika bra

Ingredienser i min version
900 g nötfärs
1 avokado
1 Citron
2 tsk svartpeppar
1.5 msk Seasalt (eller vanligt salt)
2 körsbergstomater (hackade)
1/4 paket bacon (skuret i småbitar)


Så här gjorde jag
I en bunke blandade jag köttfärs, svartpeppar, 1 msk seasalt och zest (rivet skal) från en citron.
I en mindre skål så blandade jag avokado, 1/2 mk seasalt, saft från 1/4 citron och tomaterna.
Stekte baconet och hällde i det i avokadoblandingen.
Tog lite köttfärsblandning och plattade ut den tunt. Gjorde sedan flera lika stora.
La sedan avokadoblanding på en "köttfärsplätt" (i mitten med plats kvar på sidorna)
La en köttfärsplätt ovanpå den plätten med avokadokräm och tryckte ihop kanterna så att ingen avokadpkräm kan rinna ut.
Stekte dessa på båda sidor i några minuter. Serverade dem med lite ost och baconskivor på tillsammans med lite blomkål och vitkål.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar