onsdag 8 augusti 2012

Köpt skivstång


Igår så köpte jag en begagnad skivstång. På köpet fick jag med en bänk/skivstångsställning och lite hantlar.
Det visade sig faktiskt vara lite mer vikter än jag trodde. När jag pratade med honom så trodde an det var ca 80-90 kg, men det visade sig att det var närmare 130 kg.
Framförallt nöjd med de två 20 kg vikterna och de två 10 kg vikterna. Sen var det en hel bunt med 5 kg´s och några 2,5 kg.
En stor fördel med bänken som jag fick med är att den rätt lätt går att fälla ihop och att den då tar lite plats. En annan fördel är att jag kan lägga stången på andra sidan och då ha den som avläggning när man kör benböj.
Den stora nackdelen med paketet är att stången är lite kort, vilket inte fungerar vid overhead squat och snatch. Dessutom så är även den delen där man hänger vikterna lite kort så jag vet inte om jag kan få på så mycket vikt som jag vill. Skulle nog behöva några 10 eller 15 kg vikter till (eller en längre stång).

Jag gav 2000 kr för detta paket, vilket var lite mer än jag tänkt, men jag fick hyfsat mycket för pengarna tycker jag.

Hinner nog tyvärr inte testa det ikväll, men det kommer nog bli riktigt bra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar