tisdag 4 januari 2011

Att jag inte tänkt på detta förut

För er som missat det så kan jag tala om att jag gillar slyngträning.

Nu har jag snart jobbat i 4 år på Örebro Rehabcentrum. Men det var först för några veckor sedan som jag la märke till att det finns små skruvar som är ingjutna i taket. Testade då att köpa några lyftöglor med rätt håldimension. Och hlet plötsligt så har jag hur många ställen som helst att sätta upp slyngor (TRX/ Funcgym/ Junglegym, repstege mm) och ringar. Jag har verkligen saknat att kunna använda dem på jobbet. Att man inte kom på det lite tidigare :)
Nu gäller det bara att övertyga cheferna om att jobbet skall köpa in ett gäng slyngor/ringar så att jag slipper använda mina egna saker. Hur skönt som helst att kunna öva på sina muscle-ups på jobbet.
Helst skulle jag vilja ha 12 st i gruppträningssalen (finns så många öglor). Då kan man göra ett pass där man växlar mellan slyngor och kettlebells. Skulle bli ett grymt jobbigt pass.Fick även en annan idé som jag försökte föverkliga idag. Köpte ett 16 mm tjockt rep som jag trädde genom en av öglorna. I ena sidan knöt jag fast en karbinhake. Tänkte att man då skulle kunna fästa en kettlebell och att man sedan skulle kunna dra upp den med linan. Dvs en kanonbra och funktionell ryggträning. Tyvärr så blev det lite för mycket friktion (tungt upp och väldigt lätt ner). Men såg att de hade ett block på Clas Ohlsson som man borde kunna hänga upp i öglan. Får se när jag har vägarna förbi så att jag kan skaffa ett sådant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar