fredag 26 februari 2010

Tävlingstips, eller kanske inte

Veronique tävlar ut en ABTRONIC X2. Det är alltså en muskelstimulator som enligt reklamen skall se till att man får en smal midja utan att träna eller tänka på kosten. Tanken är att bältet skickar elektriska impulser till muskeln som gör att den drar ihop sig. Mig veterligen så har ingen kunnat bevisa att dessa fungerar och du får inga av de hälsomässiga fördelarna som du får av fysisk aktivitet. Vet du någon som har fått några resultat av denna typ av apparater eller vet någon vetenskaplig studie som visat några resultat så ör av dig till mig. Men helt klart ger det pengar till dem som som säljer dem.


Vore dock roligt att göra egna test/studier av den, så därför kan jag tänka mig att vinna den (skulle aldrig lägga pengar på en sådan sak)

4 kommentarer:

 1. Det där är inte riktigt min grej. Jag lever efter mottot "låter det för bra för att vara sant så är det ofta så också". Dessutom så missar man ju så många fördelar som fysisk träning ger. Det finns inga genvägar och med en sådan så har man dessutom inte roligt på vägen, vilket man har med vanlig träning. Håller dock med dig om att det skulle vara kul att se om de där verkligen fungerar. Jag skulle dock inte lägga pengarna på en.

  SvaraRadera
 2. Hej Mattias!
  Jag gillar verkligen din blogg! Jag undrar vilka andra träningsbloggar du läser, har du några tips? Och finns det några andra som bloggar från Örebro?

  SvaraRadera
 3. Till höger ser du några av de bloggar jag följer.
  Träningslära.se är en riktig guldgruva om man vill lära sig mer om kost och träning.
  Gillar alla de som finns där, men Sara´s träningsglädje.se är en av favoriterna.

  Har bara hittat några få bloggare från Örebro (se högermenyn där också). Vet du några andra? Kommer du också från Örebro?

  SvaraRadera
 4. Nej, som du säger, jag skulle knappast spendera pengar på något liknande.

  I teorin så känns det som det skulle kunna vara möjligt, men jag tror ändock inte att man får några synliga resultat av Elektrisk stimulans genom musklerna, och som du också skrev, den hälsosamma fördelen av vanlig fysiskt träning kommer ju inte på tal.

  Jag tror helt enkelt att du aktiverar kroppen på ett helt annat sätt när du kör vanlig träning.

  Enligt mig är detta ett försök att sno pengar från folk, detta är iallafall min tro, för jag har igentligen ingen aning om hur stor eller om det har någon verkan över huvud taget.

  Nej efter alla år av styrketräning så har jag lärt mig att det inte finns några genvägar, bara bättre redskap för att förhindra onödiga skador på kroppen.

  SvaraRadera